Başkan Ünal Aysal, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, İMES OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süheyl Erboz'la birlikte Dilovası'nda birlikte kurulu İMES Organize Sanayi Bölgesi'nde 1 milyar dolarlık yatırımla yaptırılan Doğalgaz Çevrim Santrali inşaatında incelemelerde bulundu. Başkan Aysal, basın mensuplarının, "Taraftarlar büyük bir merakla transfer bekliyor. Yeni gelişmeler var mı?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Transferler için ciddi bir çalışma yapılıyor. Bütün kulüpler gibi biz de yapıyoruz. Tahmin ediyorum ki bu ay sonuna kadar da programımızı tam olarak tatbik edip taraftarlarımıza iyi haberler vereceğiz. Biraz ince eleyip sık dokuyoruz. İlk gördüğümüze de koşup da hemen alalım, demiyoruz. Galatasaray'ın eksiklikleri belli ve çok iyi bir takımımız var. Bu eksikliklere biz nokta atışı yapmak durumundayız. Bunun için zamanımız vardı, biz de bu zamanı en iyi şekilde kullanmaya çalışıyoruz."

"TAKVİYE 4-5 KİŞİ"

Başkan Ünal Aysal, takımında transferi düşünülen mevkilerle ilgili olarak da şunları söyledi:

"Bizim takımımızın genel olarak herkes biliyor, bir derinliği yoktu geçen sene. Ama malesef her pozisyonda bir kişi veya iki kişi ile götürdük. Ama şimdi bir de Avrupa hedefimiz var. Bunu yerine getirmemiz için bizim sağ ve sol açıklara, orta sahada bir elemana ihtiyacımız var. Defanstaki eksiğimizi kapattık gibi görünüyor şu anda. Fazla yok aşağı yukarı. 4-5 kişilik güzel bir takviyeyle bu takım bu seneyi güzel bir şekilde göğüsler. İsim veremem. Ama bu ay sonuna doğru bütün isimleri bir arada açıklayacağız. Öyle bir planlama ve program yaptık."

"BAZI KULÜPLERİN SIKINTILARI OLACAK"

Başkan Ünal Aysal, Türk takımlarının Avrupa kupalarından men edilip edilmeyecekleriyle ilgili bir soru üzerine de şunları söyledi:

"Türk futbolunun başı UEFA ile dertte değil. Dertte olabilirdi ama UEFA bunun mesajını geçtiğimiz günlerde verdi. Galatasaray ve Trabzonspor'u davet ederek Türk futbolu adına iyi bir işaret vermiş oldu. Türk futbolunun başı dertte değil ama bazı klüplerle sıkıntılar olacak gibi gözüküyor. İnşallah onlar da asgaride olur. Biz Türkiye'nin dışarıda en iyi şekilde ve en fazla sayıda kulüple temsil edilmesini istiyoruz. Bu isteğimizde de samimiyiz." dedi.

AVRUPA'DA HEDEF

Galatasaray'ın Avrupa'daki hedefiyle ilgili soruyu da cevap veren Başkan Aysal, şöyle dedi:

"Avrupa'da Galatasaray'ın hedefini bütün konuşmalarımda belirtiyorum. Taraftarlarımızı da yüreklendirmeye çalışıyorum ve gerçekten de isteğim bu. Galatasaray'ın yeri Avrupa. Bizim Avrupa'da bir sonraki sene daha iyisini yapmamız gibi bir gelişim tablosu çizdik. Bu tablonun getirdiklerine bakmak lazım. Ama hedefimiz önümüzdeki 3-4 yıl içersinde Avrupa'da gerçekten arzuladığımız ve hakettiğimiz yeri almak."


MB(MB/AÖ) FOTOĞRAF