Foça Yelken İhtisas Kulübü (FYİK) ev sahipliğinde gerçekleştirilen yarışmaya İzmir, Urla, Çeşme, Dikili Bademli ve Alaçatı’dan yelkenli yatlar katıldı. IRC, Destek ve Ahşap sınıflarında toplam 26 teknenin yelken açtığı yarışmanın startı Foça Küçükdeniz sahilinden verildi. Tekneler sınıflarına göre İncir adası, Fener Adası, Orak Adası, Hayırsız Ada ve Aslan Burnu rotalarını takip ederek, 13 ve 18 millik iki ayrı parkurda yarıştı.

IRC 1 sınıfında İzmir Yelken Akademisi, IRC 2 sınıfında Gud Day Sunshine, IRC 3 sınıfında Scorpio, Destek 1 sınıfında Baluna, Destek 2 sınıfında Aqualife, Destek 3 sınıfında Yalıçapkını, Ahşap sınıfında Rain adlı yelkenli yatlar birinciliği kazandı. Dereceye giren teknelerin yarışmacılarına kupaları Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı CHP’li Gökhan Demirağ, Gençlik ve Spor İzmir İl Müdürü Metin Kaplan, Gençlik ve Spor Foça İlçe Müdürü Erkan Atik, Foça Liman Başkanı Cihan Duman ve FYİK Komodoru Hasan Güller tarafından verildi.

'Destek 1' sınıfında birinciliği sinema-tiyatro-tv dizileri oyuncusu ünlü aktör Mahir Günşiray ve ekibi, 'Baluna' adlı tekneyle kazanırken, aynı yarışta ikinci olan Liberta’da Foça Kaymakamı Adem Arslan, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Yelken İhtisas Kulübü Komodoru Hasan Güller de yer aldı.

Birincilik kupasını Foça Liman Başkanı Cihan Duman’ın elinden alan Mahir Günşiray teşekkür konuşmasına, "Kupayı beni Foça’ya getiren, sevdiren, harikulade dostlar edinmemi sağlayan rahmetli Hüseyin Taylan’a adıyorum" sözleriyle başladı. Günşiray, “Çok harika bir rüzgar vardı. Çok güzel bir parkurdu ve güzel bir yarış oldu. İki gün boyunca birçok farklı rüzgarla yelken yapma şansımız oldu. Foça yelken yapmak için çok elverişli bir bölge. Aynı anda birçok yelken yarışı yapılabilir. Burası büyük organizasyonların yapıldığı önemli bir yelken merkezi haline gelebilir. Ben Foça’yı çok seviyorum. Burası her zaman geldiğim ve doğasını çok beğendiğim bir yer. Çok yakın dostlarım, arkadaşlarım olduğu için de Foça benim için Türkiye’de gezdiğim en önemli yerlerden bir tanesi" dedi.



SG(İÖ/SS)