Fethiye'deki görev yapacak atlı polislerin tanıtımı Salı Pazarı Meydanı'nda yapıldı. 'Toplum Destekli Polislik' bünyesinde görev yapacak atlı polis için Gökova'daki PADOK At Çiftliği'nden getirilen 3 at meydanda TIR'dan indirilerek hazırlıkları tamamlandı. Daha sonra atlı polisler, Akdeniz Caddesi'nden geçerek Dispanser Caddesi'nde halkla buluştu. Atlı polisleri gören vatandaşlar büyük şaşkınlık yaşarken, çocuklar hayvanları sevdi. Bazı vatandaşlar ise fotoğraf çekti. Dispanser Caddesi'nden Kordon Boyu'na çıkan atlı polislere turistlerin ilgisi de yoğun oldu.

'ASAYİŞ OLAYLARINA MÜDAHALE EDECEKLER'

Atlı polislerin turizm sezonu boyunca görev yapacağını belirten Muğla Emniyet Müdürü Kadir Ay, Bodrum ve Marmaris'in ardından Fethiye'de de atlı polislerin göreve başladığını duyurdu. 5 atlı polisin ilçe genelinde meydana gelen asayiş olaylarına müdahale edeceğini belirten Kadir Ay, suça yönelen ve planlayan insanlar üzerinde atların caydırıcı özelliği bulunduğunu söyledi.

Kadir Ay, daha önce Bodrum ve Marmaris'te başlatılan uygulamanın Fethiye'de devam ettirileceğini açıkladı. Kadir Ay, "At, bizim tarihimizden gelen bir enstrüman. Suçu düşünen, suça yönelen, suçu planlayan insanlar için at gerçekten ürkütücü, caydırıcı bir özelliğe sahip. Bu amaçla devriye hizmetlerimizi başlattık. Bu uygulama Fethiye, Marmaris ve Bodrum'da sezon sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.