Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi 3'üncü sınıf öğrencisi Meltem Öcal, yüksekten düşen tavşanı arka ayaklarına felç vurması nedeniyle yürüyemeyince arayışa girdi. Eskişehir'de Çapa Ortopedi firmasının hayvanlara yürüteç takarak yürüttüğünü öğrenince, firma sahibi Niyazi Çapa ile irtibata geçti. Felçli tavşan için yapılan yürüteç kısa sürede uyum sağladı. Öcal'ın tavşanı Lokum, sokaklarda yürüteçle yürümeye başladı.

TAVŞANA İLK KEZ TAKILDI

Bugüne kadar 500'e yakın hayvana sosyal sorumluluk projesi kapsamında ücretsiz protez, ortez ve yürüteç taktıklarını belirten Niyazi Çapa, ilk kez bir tavşana yürüteç yaptıklarını söyledi. Çapa şöyle devam etti:

"Bugüne kadar kedi, köpek, güvercin, leylek, buzağı, kanarya, kartal ve tavşan olmak üzere 500'ün üzerinde sakat hayvana ortez, protez taktım. Bu tür çalışmalardan bir kuruş para almadım ve almıyoruz. Çapa grubunun sosyal sorumluluk projesi kapsamında masrafları bünyemizden karşılıyoruz" dedi.

"YHT İLE GELDİM"

Yavru tavşanının tekrar yürümesinden dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Meltem Öcal ise, "Tavşanım yaklaşık bir ay önce yüksekten düşmesi sonucu arka ayakları felç oldu ve yürüyemez duruma geldi. Onun bu durumuna çok üzülüyordum. Artık yapabilecek bir şeyin olmadığını düşünüyordum. İnternetten tavşanım için ne yapacağımı düşünürken ,Eskişehir'den Çapa Ortopedi'nin bazı hayvanlara ortez ve protez taktığı haberlerini gördüm. Kendisi ile irtibata geçtim. Ankara'dan yüksek hızlı tren ile Eskişehir'e geldim. Birkaç saat içerisinde yavru tavşanım takılan yürüteç ile tekrar yürüyebilir hale geldi. Çok mutluyum."