Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan, Anadolu Gençlik Derneği Çorlu Şubesi tarafından bir düğün salonunda düzenlenen sohbet toplantısına katıldı.

Toplantıya eki Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu, partililer ve yaklaşık 250 kişi katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Necmettin Erbakan’ın yaşamından kesitler slayt gösterisi olarak katılanlara izletildi.

Daha sonra kürsüye çıkan Fatih Erbakan, Türkiye'nin ve Müslümanların yeni bir dünya kurarak, kendilerini de sıkıntılardan kurtarmasını beklediğini, iktidarın, çürümüş ağacın köküyle uğraşmak ve sorunu kökünden kurutmak yerine, dalları ve yaprakları silerek sorunu ortadan kaldırmaya çalıştığını belirtti. Fatih Erbakan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen yıl şubat ayında, merhum liderimiz ve genel başkanımız Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ı, milyonlarca samimi müslümanın dualarıyla uğurladık. Merhum liderimiz hayatını, bütün memleketin evlatlarını kendi evladı gibi görerek, zor durumda olan insanımızın ve bütün ezilenleri kendi yerine koyarak mücadele etmekle geçirdi. Kendisini siyasetten men eden ve ev hapsine mahkum eden zihniyet karşısında bile, ''intikam alınmasını istemeyiz, eğitilmelerini ve şuurlandırılmalarını isteriz' diyerek hoş görüyle karşılan bir liderdi o."

Osmanlı'dan bu yana, Afrika'dan Endonezya'ya kadar kim muhtaç ve zor durumdaysa onun yardımına koşan bir ecdada sahip olduklarını belirten Fatih Erbakan, "Bizler, Ramazan ayında sofralarımızda sıcak çorbamızı içerken, televizyonlarda Somali'deki açlığı ve açlıktan ölenleri de izledik. Amerika'da, bir kişinin kilo ortalaması 130 ve obezite ile mücadele edilirken, Somali'de bebekler açlıktan ölüyor. Bütün dünya, Osmanlı torunlarından bir kurtuluş mededi bekliyor. İktidar hala faizci ve kapitalist sistemden bir fayda gelmeyeceğini anlayamadı. Dış politikada yanlış adımlar atan iktidar, batılıların gazına gelerek, müslüman ülkelere nerdeyse savaş açacak durumda'' dedi.



MY(LK/ESM)