Olay, Yenişehir Mahallesi'nde meydana geldi. 53 yaşındaki İ.H.A., bir alışveriş merkezinin yanından geçerken 63 AC 481 plakalı otomobilde, evli olan kızı N.K.'yı erkek arkadaşı olduğu ileri sürülen H.Ç. ile birlikte gördü. İddiaya göre, duruma öfkelenen İ.H.A., kızını indirdikten sonra havaya tabancayla bir el ateş açıp H.Ç.'yi otomobilden indirdi. Ellerini plastik kelepçe ile bağladığı H.Ç.'yi de araca bindiren İ.H.A., eşi E.A. ve akrabası M.B.G., otomobille uzaklaştı.

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, bir boş kovan bulduğu bölgede görgü tanıklarının verdiği ifade sonrası şüphelilerin kaçtığı 63 YZ 494 plakalı otomobili bulmak için çalışma başlattı. Şüphelilerin, Karaköprü Beldesi'ndeki ormanlık alana gidebileceği ihtimalini değerlendiren polis, bu bölgede arama çalışmalarına başladı. Polisler, kısa sürede H.Ç.’yi kaçıran İ.H.A., eşi E.A. ve akrabası M.B.G.'yi, ormanlık alanda yakaladı. Elleri plastik kelepçe ile bağlanan ve dövülen H.Ç. kurtarılıp Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. H.Ç.’yi ellerini kelepçelerek kaçıran İ.H.A., eşi ve akrabası olan 3 şüpheli ise gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Sorgulanmasına başlanan şüphelilerin 'insan kaçırma', 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' ve 'dayak' suçlarından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.



(HK/BT)


İ.H.A.: İbrahim Halil Avşar

E.A.: Emine Avşar

M.B.G.: Mehmet Bedri Göncü

H.Ç.: Hasan Çiçek

N.K.: Nesime Karaköse