İmam Hatip Lisesi birinci sınıf öğrencisi kızı 14 yaşındaki E.A.'nın, 15 gün önce 26 yaşındaki servis şoförlüğü yapan M.C. tarafından kandırılarak evden kaçtığını öne sürüp, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Kızının giderken kurban almak için ayırdığı bin lira ile para ile cep telefonunu da aldığını söyleyen baba, gizli numaradan kendisini arayan kızının M.C.'yi sevdiğini ve evlenmek istediğini söylediğini belirtti

İşçi emeklisi Hasan Aytekin, kızı E.A'nın 5 Ekim'de okuldan geldikten sonra arkadaşlarına ders çalışmaya gideceğini söyleyerek evden ayrıldığını ve 15 gündür kendisinden haber alamadığını söyledi. Kızının akşama doğru eve gelmemesi üzerine cep telefonunu aradıklarını ancak kapalı olduğunu anlatan baba, arkadaşlarının da kızından haberi olmadığını söylediklerini aktardı.

SERVİS ŞOFÖRÜ KANDIRDI

Polise başvurduğunu söyleyen Hasan Aytekin, kızı E.A.'nın kurban almak için ayırdığı bin lirayı da yanına aldığını belirterek şöyle konuştu:

''Yaptığımız araştırmalar sonucunda kızımın yaz tatili döneminde para kazanmak için domates toplamaya giderken servisin şoförlüğü yapan M.C. ile görüştüğünü öğrendik. M.C.'nin kızımı kandırarak kaçırdığı iddiasıyla ikinci kez polise ve Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundum."

EVLENMEK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ

Yaptığı şikayetlerin ardından M.C.'nin Ilgın'da jandarma tarafından gözaltına alındığını ancak kızı yanında ve kaldığı adreste bulunmadığı için ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını ifade eden Hasan Aytekin, ''M.C. 17 Ekim'de gizli bir numaradan beni arayarak kızımın yanında olduğunu söyledi. Cep telefonu ile kızımla konuştum. Kızım M.C.'yi sevdiğini ve evlenmek istediğini söyledi. Ben de kızıma yaşı dolduktan sonra evlenmesine izin vereceğimi eve gelmelerini istedim. Ama gelmediler'' diye konuştu.

8 ADRESTE BUNULAMADI

M.C.'nin telefonda kendisine 'Kızının başına bir şey gelirse ben sorumlu değilim' dediğini öne süren Hasan Aytekin, ''Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığına yeniden şikayet dilekçesi verdim. Konya'da M.C.’nin kaldığı 8 ayrı adres tespit edildi. Ancak yapılan baskınlarda bulunamadı. Hem kızım, hem de M.C. şu anda polis tarafından aranıyor. Ben kızımın bir an önce bulunmasını istiyorum'' dedi. 



MKY(İA/AK)



E.A.: Elif Aytekin