Olay, bugün merkez Karatay İlçesi Başak Mahallesi'nde tek katlı müstakil evde meydana geldi. 'Uyuşturucu ticareti yapmak' suçu nedeniyle yattığı cezaevinden yaklaşık 1 yıl önce tahliye olan ve 2 yıl önce de eşinden ayrıldığı için yalnız yaşayan hurdacı Hasruf Altuntaş'ın çatısının tamiri için evine gelen inşaat işçisi, evde kimseyi bulamayınca durumu komşularına bildirdi. Komşuları da Altuntaş'ın evli olan kızı Sibel Yelkim'e haber verdi. Sibel Yelkim de, kayınpederi 50 yaşındaki Fevzi Yelekim ile babasının evine gitti. Zile basıp kapıyı açan olmayınca Sibel Yelkim ve kayınpederi, evin arkasına dolaşıp açık olan mutfak penceresine merdiven dayayıp içeri girdi. Genç kız eve girdiğinde babasının cansız bedeniyle karşılaştı. Durum polise bildirildi.

KOLTUK ALTINA TEK EL ATEŞ EDİLMİŞ

Eve gelen ve mutfak penceresinden içeri giren polis Altuntaş'ın sağ koltuk altından tabancayla tek el ateş edilerek öldürülmüş olduğunu saptadı. Olayın yaklaşık 2 gün önce işlenmiş olabileceğini tahmin eden polis, saldırganın kimliğinin belirlemek için çalışma başlattı. Evde  bulunan sigara izmaritleri de kriminal laboratuvarında incelenmek üzere el konuldu. 

Hasruf Altuntaş'ın cesedi otopsi yapılmak üzere Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Sinir krizi geçiren Sibel Yetkim de, yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışıldı. 

Öldürülen Hasruf Altuntaş'ın dünürü Fevzi Yelekim, "Sabah çatıyı tamir için inşaat ustası gelmiş. Kapıyı çalmış. Kimse çıkmayınca, buradaki komşuları telefonla bize haber verdi. Gelinimle geldik. Kapı kilitliydi, arka tarafa dolaştık yerde kanlar içinde yatarken bulduk'' dedi.



HD(İA/COŞ)