Olay, 2 hafta önce Kastamonu'nun Yavuz Selim Mahallesi Maymun Çeşme Sokak'ta meydana geldi. Çorum'dan geldiklerini söyleyen 26 yaşındaki F.Ö. ve eşi 25 yaşındaki E.Ö., 2 katlı müstakil evde oturan 75 yaşındaki Kamil Muslu ve eşi Arife Muslu'ya ev aradıklarını söyledi. Çift, ihtiyaçlarını giderme, temizlik ve yemeklerini de yaparak bakım sözü vererek yaşlı çiftle evin üst katını kiralama konusunda anlaştı. Bir süre eve çiftin yakınları olduğunu söyleyen 32 yaşındaki N.B. de geldi.

Kamil Muslu, bir yakınının ziyaretine gittiği sırada, üst katttaki 3 kişi oturmaya başladıktan 3 gün sonra, alt kata inip Arife Muslu'nun elleri ve ve ayaklarını bağladı, 13 altın bilezik, bir altın küpeyi çaldı. 3 şüpheli, daha sonra taksiyle Karabük'ün Safranbolu İlçesi'ne kaçtı.

İPLERİ DİŞLERİYLE ÇÖZDÜ

Arife Muslu, 3 kişinin ayrılmasından bir süre sonra dişleriyle bağları çözdü ve hemen polise gitti. Çok korktuğunu belirten Muslu, "Eşimin evde olmadığı sırada, bakım, yemek ve temizlik işleri karşılığı üst katı kiralayan 3 kişi yanıma geldi. E.Ö. adlı kadın önce saçımdan tuttu, diğerleri ise ellerimi ve ayaklarımı bağladı. Sonra altınları alıp kaçtılar" dedi.

Polis tarafından sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Arfe Muslu'nun yaralanan ellerine müdahalede bulunuldu.

Eve dönünce olayları öğrenen Kamil Muslu ise, şüpheliler hakkında polise bilgiler verdi. Kamil Muslu, N.Ö. ile E.Ö.'nün evli olduklarını söyledi, 3 kişinin eşkallerini çizdirdi.

Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Mobese kayıtlarını inceleyip, şüphelilerin eşkallerini belirledikten sonra arama çalışması başlattı. Şüphelilerin Safranbolu İlçesi'ne gittikleri, buradaki bir kuyumcularda altınları bozdurup, Karabük'e geçtikleri belirlendi. Verilen bilgi üzerine Karabük polisinin 16 Mayıs'ta yaptığı operasyonla yakalanıp gözaltına alınan 3 şüpheli, Kastamonu'ya getirilerek ifadeleri alındı. Adliye'ye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Geçen cuma günü Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıkarılan 3 kişi için mütaalasını yaklaşık bir haftada hazırlayan savcı, 'gasp' suçundan 15'er yıl hapis cezası istedi. N.B., N.Ö. ve E.Ö., Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi heyeti tarafından 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

BESMELE İLE BAŞLAYAN AF MEKTUBU

Kastamonu Cezaevi'nden duruşmadan bir gün önce şüphelilerin kendilerine 'Besmele' ile başlayan ve affedilmelerini diledikleri bir mektup yazdığını belirten Kamil Muslu, "Besmele ile başlanan mektupta, maddi imkansızlıklardan dolayı böyle bir suç işlediklerini yazmışlar. Ayrıca İstanbul'da evlendikten sonra aileleri bunları sokağa atmış ve bunlar da önce Çorum'a gitmiş. Çorum'da da iş bulamamışlar oradan da Kastamonu'ya gelmişler. Bu zaman zarfından biraz borçları olmuş ve bunları da ödeyebilmek için altınları almışlar. Yaptıkları suçtan dolayı özür dilediklerini söylemişler, affetmemizi istemişler. Bizim dindar olduğumuzu biliyorlar o yüzden mektuba Besmele ile başlamışlar. Dini böyle sömürüyorlar. Allah Türk polisini ve yargısını korusun. Polis kısa sürede yakalandı. Aynı hızla Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesi de suçluları cezalandırarak hapishaneye gönderdi" dedi.