Eskişehir'deki 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı resmi kutlamaları Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başladı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hüseyin Aksoy'un Atatürk Anıtına çelenk koymasından sonra İstiklal Marşı okundu. Kutlamalar, daha sonra Atatürk Stadyumu yanındaki Açık Spor Tesisleri'nde devam edildi. Buradaki törenlerde ilköğretim ve anaokulu öğrencileri jimnastik, masa tenisi, badminton ve tekvando gösterisi sundu. Gençlik Koşusu'nda dereceye girenlere de ödülleri verildi. Etkinliklere sonradan katılan Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, çocuklarla birlikte 10'uncu Yıl Marşını okudu.

CHP'LİLER ATATÜRK ANITINA ÇELENK KOYDU

Eskişehir'de valiliğin izin vermemesine rağmen CHP Milletvekili Kazım Kurt ve CHP İl Başkanı Erman Gölet ile yaklaşık 300 kişi ise Vilayet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyup topluca İstiklal Marşı'nı okudu. İstiklal Marşı'nın ardından kalabalık alkış temposu tuttu.

ADD YÜRÜYÜŞ DÜZENLEDİ

ADD öncülüğünde Eskişehir'de '19 Mayıs Bağımsızlık Yürüyüşü' düzenlendi. Porsuk Bulvarı'nda başlayan yürüyüşe çeşitli sivil toplum kuruluşları ile siyasi partiler de destek verdi. CHP Eskişehir Milletvekilleri Süheyl Batum ve Kazım Kurt ile birlikte yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle yürüyen kalabalık sık sık 'Ulusal Bayramlar kaldırılamaz', 'Gün gelecek devran dönecek AKP gençlere hesap verecek' ve '19 Mayıs yasaklanamaz' sloganları attı. Porsuk Bulvarı Migros Mağazası önünde Bando Es-Es adlı Eskişehirspor taraftarlarının oluşturduğu grup 10'uncu Yıl Marşı'nı çaldı. Yürüyüşe katılanlar da hep birlikte 10'uncu Yıl Marşı'nı okudu. Sağlık İl Müdürlüğü önünde yürüyüşü sonlandırmaları gereken kalabalık, yürüyüşe devam etmeleri üzerine polislerle aralarında kısa süreli gerginlik yaşandı.

Yaklaşık 3 kilometre yürüyen kalabalık Hamamyolu Caddesi Saatli Park önüne geldi. Burada CHP Milletvekili Süheyl Batum kalabalığa hitaben konuşma yaptı. Batum, "Gençler hiçbir zaman Atatürk'ü yanıltmadı, bizi de yanıltmayacak. Atatürk Cumhuriyeti'ni yıkmak isteyen karşı devrimcilere, başardık zannettik diye düşünenlere izin vermeyecek. Ne mutlu bizlere, Ne Mutlu Türküm diyene, Ne mutlu gençlerle beraber olana, Ne mutlu faşizmin bütün yasaklamalarına rağmen bu gençlerle Eskişehir halkıyla 19 Mayısları kutlayanlara" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından kalabalık Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.



KA,SK (EK/RT)