İDO'nun taşımacılık yaptığı ve en karlı hat olarak bilinen Eskihisar- Topçular arasında, Negmar Grup bünyesindeki Narlı Feribot İşletmeciliği A.Ş. de taşımacılık yapmak üzere girişimde bulundu. Şirket yetkilileri 60 milyon lira yatırım yaptıklarını belirterek Yunanistan'dan satın aldıkları 'Bahariye', 'Selimiye' ve 'Muradiye' gemilerini Eskihisar'a getirdi. Kurban Bayramı öncesi sefere başlayacağını ilan etmesine rağmen, iskele sorunu başta olmak üzere eksikliklerini tamamlayamayan şirket, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nden gerekli izinleri alamadı.

KORSAN SEFER ŞAŞIRTTI

Eksikliklerini tamamlayıp izinleri aldıktan sonra sefere başlaması gereken Narlı Feribot İşletmesi, bugün saat 15.00 sıralarında Eskihisar'da İDO iskelesinin yanındaki iskelede bağlı 'Bahariye' gemisine TIR'ları yükleyerek Topçular'a hareket etti.

'Bahariye' gemisinin korsan Ro- Ro taşımacılığı yaptığı ihbarıyla Kocaeli Liman Başkanlığı ve Deniz Polisi harekete geçti. İDO yetkilileri de ilgili yerlere başvuruda bulundu.

Kocaeli Liman Başkanlığı yetkilileri, taşımacılık izni olmaması nedeniyle bağlı bulundukları iskeleden kesinlikle ayrılmamaları gereken feribotların TIR yükleyip sefere çıkmasıyla ilgili işlem başlattı.



MB(MB/ESM)



------- KUTU -------



Bandırma'da Ro- Ro gemisi batmıştı



İSTANBUL'un Ambarlı Limanı ile Bandırma Limanı arasında taşımacılık yapan Negmar Grubu’na ait İstanbullines Şirketi'ne ait kaptan Mithat Altın yönetimindeki 118 metrelik 'Hayat- N' adlı Ro- Ro gemisi, 14 Eylül 2008 gecesi, Bandırma Limanı'ndan ayrıldıktan 300 metre sonra, sabitlenmeyen kamyonların dalgaların etkisiyle kayması ve hava muhalefeti nedeniyle iskele tarafından yan yatmıştı. Hızla su almaya başlayan gemi, 20 dakika sonra tamamen batmıştı.

Gemide 27'si mürettebat, 79'u şoför ve muavin olmak üzere 106 kişi ile 73 kamyon ve TIR ile personele ait 2 otomobil bulunuyordu. Gemide bulunan araçların şoförlerinden Özer Erdoğan, Necati Kalın, Murat Karaca, Şevki Gönüllü ve Yahya Özoğlu yaşamlarını yitirmişti, büyük panik yaşayan 101 kişi ise kurtarılmıştı.