Maltepe’de 24 Nisan 2011'de meydana gelen olayda boşandığı eşi Filiz Akboğa’nın çalıştığı kuaföre gelen Coşkun Kara, Filiz Akboğa’yı tornavida ile yaralamış engel olmaya çalışan kişilere de yine tornavida ile zarar vermişti. Filiz Akboğa’yı tornavida ile 5 yerinden yaralayan Coşkun Kara tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Kartal 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugün karar duruşması vardı. Bugün saat 11.00’da görülmesi planlanan duruşma mahkeme tarafından saat 15.00’a ertelendi. Saat 15.00’da başlayan duruşmaya saat 16.30 sıralarında ara verildi. Duruşmaya verilen arada Filiz Akboğa ve yakınları merakla sonucu beklerken avukatı Eda Özbolat da en ağır şekilde cezalandırılmasını beklediklerini söyledi. Aranın ardından tutuklu sanık ve Filiz Akboğa’nın avukatı yeniden salona alındı. Kısa bir süre sonra tutuklu sanık Coşkun Kara jandarmalar arasında elleri kelepçeli bir şekilde cezaevi aracına bindirildi.

O ÇIKANA KADAR GELECEĞİMİ KURTARACAĞIM

Filiz Akboğa’nın avukatı  Eda Özpolat dışarıda bekleyen Filiz Akboğa’ya Coşkun Kara’nın 10 yıl hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Kararı duyan Filiz Akboğa sevinçle avukata ve yakınlarına sarıldı. Genç kadın gözyaşları içinde “Çok şükür Allah’ım, hep Allah’ıma güvendim. Geleceğimi kurtaracağım o çıkmadan. Çok mutluyum en azından ben hayatımı kurmuş olacağım o çıkana kadar. Bir daha beni bulamamasını sağlayacağım” dedi. Karar duruşmasında mahkeme sanık Coşkun Kara’yı eski eşine öldürme kastıyla saldırdığı kanatine vararak 10 yıl, kendisine engel olanları yaraladığı içinde 2 yıl 7 ay 29 gün olmak üzere toplam 12 yıl 7 ay 29 gün hapis cezasına çarptırdı. Tutuklu sanık Coşkun Kara cezaevi aracıyla Maltepe Cezaevi'ne götürüldü.


(FOTOĞRAF)