Tüzel kişiliği 2009 yılında tüzel kişiliği kaldırılarak Mudanya'ya mahalle olarak bağlanan Güzelyalı Belediyesi’nde geçen dönem AK Parti'den Belediye Başkanı olarak görev yapan Selçuk Mutlu’nun eşi, inşaat mühendisi Selda Seven Mutlu iddiaya göre, 2007 yılında müteahhit İsmail Turan’a ait arsanın proje bedeli olarak 400 bin TL istedi. Fiyatı çok yüksek bulan Turan, anlaşmayı kabul etmedi. Bir süre sonra Selda Seven Mutlu’nun isteği üzerine yeniden görüşmeye giden Turan, arsasının yeşil alana çevrildiğini öğrenince savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucu Bursa 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde 'İcbar suretiyle irtikap' suçundan Güzelyalı Belediye Başkanı Selçuk Mutlu, eşi Selda Seven Mutlu hakkında 10'ar yıl, dönemin Fen İşleri Müdürlüğü'nde memur 49 yaşındaki Ayhan Turan Uçar için de 'İrtikap suçuna yardım' suçundan 5 yıla kadar hapisi istemi ile dava açıldı.  Davanın dün yapılan ilk duruşmasına tutuksuz yargılanan 3 sanık katıldı.Duruşmada 16 yıldan bu yana inşaat mühendisliği yaptığını belirten Selda Seven Mutlu, şöyle dedi:

"İsmail Turan olay tarihinde 9 blokluk bir proje yapacağını söyledi ve benden fiyat istedi. Fiyat araştırması yaptım. Proje bedeli olarak 400 bin TL'lik fiyat belirlendi. Ben de ona bu rakamı ilettim. Daha sonra müştekinin alacağı arsa ile ilgili bir sıkıntı çıkmış. Sonrasını bilmiyorum. Ayrıca benim imar planlarıyla herhangi bir ilgim de yok."

Mahkemeye savunmasını yazılı olarak yapan eski Belediye Başkanı Mutlu, inşaat arsası ile ilgili işlemlerin revizyon imar planı kapsamında yapıldığını anlatırken, "Benim belediye başkanı olarak böyle bir imar değişikliği yapmam mümkün değil. Müşteki bana çek verdiğini iddia ediyor. Ancak verildiği iddia edilen çeklerin kesildiği banka şubeleri, bahsedilen tarihten sonra kurulmuş" diye konuştu.

Duruşmaya müşteki olarak katılan müteahhit İsmail Turan ise eski belediye başkanı ve eşinden şikayetçi olduğunu belirterek, daha önce vermiş olduğu sanıkları suçlayan ifadelerini tekrarladı.

Turan’ın avukatı Özgür Meriç Turan eski Belediye Başkanı ve eşinin tutuklanmasını ya da yurt dışına çıkış yasağı konulmasını istedi. Mahkeme heyeti tutuklanma ve yurt dışı yasağı taleplerini reddederek duruşmayı diğer tanıkların dinlenilmesi için erteledi.



SB(FK/İD)