Muğla'nın Dalaman İlçesi'ne bağlı Gürleyik Köyü'nde, 7 aylık bebeği Ayşe Ceylin Şahin'le annesi Bircan Şahin'in cesetleri Dalaman Hastanesi Morgu'na getirilirken olayı duyarak hastaneye gelen Şahin'in yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Dalaman Kaymakamı Yılmaz Şimşek hastaneye gelerek aileye başsağlığı dilerken, hayatını kaybeden bebek ve annenin yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Kaymakam Şimşek, Şahin çiftinin yakın zamanda Damdır Deresi mevkiinde bir balık çiftliğini kiraladıklarını bildirdi. Bircan Şahin ve eşinin balık çiftliğine ulaşmak için kendi imkanlarıyla tahtadan bir köprü yaptıklarını ifade eden Şimşek, "Bugün köprüyü kullanırken eşi önden giden Bircan Şahin, başının dönmesi sonucu sırtındaki 7 aylık Ayşe Ceylin Şahin isimli bebeğiyle suya düşmüş. Eşi köylülere ve jandarmaya haber vermiş. Yapılan arama çalışmaları sonucu kısa sürede maalesef cesetleri bulundu. Çok üzüntülüyüz. Allah eşi Mehmet beye dört çocuğuna ve yakınlarına sabır versin başımız sağ olsun" dedi.

KAYINVALİDE İLE AYNI KADERİ PAYLAŞTILAR

Çocuğu ile beraber sulara kapılarak hayatını kaybeden Bircan Şahin'in kayın validesinin de 1970 yılında Fethiye'nin Günlük başı yakınlarında eşinin kullandığı araçla dereden geçerken sulara kapılarak aynı şekilde çocuğu ile beraber hayatlarını kaybettiği öğrenildi.

Cihan KAYA / DALAMAN (Muğla), DHA


CK(YY/SSA)