Çarşamba'da 2009 yılının Kasım ayında meydana gelen olayda, inşaat malzemeleri satan 35 yaşındaki 1 çocuk babası Mustafa Yavuzarslan, evinin bulunduğu apartmana girerken uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Polis, 3 ay sonra Yavuzarslan'ın, 12 yıllık eşi Nilgün Yavuzarslan ve sevgilisi olduğu öne sürülen elektrik tesisatçısı Fatih Sağlam'ı cinayet şüphelisi olarak gözaltına aldı. Mahkemeye çıkarılan ikili tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"EŞİMİ ÖLDÜRECEĞİNİ SÖYLÜYORDU"

Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle geçen yıl Nisan ayında hakim karşısına çıkan Nilgün Yavuzarslan, savunmasında, eşi ölmeden 4 ay önce Fatih Sağlam ile tanışıp görüşmeye başladıklarını belirterek, "Görüşmelerimizde beni kıskandığını ve kimseyle paylaşamayacağını, eşimi öldüreceğini söylüyordu. Bir şey yapamayacağını düşündüğümden kendisini ciddiye almamıştım. Olay akşamı eşim eve gelmeden yarım saat önce telefonla aradı. Konuşurken Mustafa'yı sordu. Evde olmadığını, ancak 10 dakikaya kadar geleceğini söyledim. Daha sonra da bu olay meydana geldi. Kimin eşimi vurduğunu görmedim. Akşam bana 'Bu iş bitti. Artık kurtulduk. Korkma' diye mesaj çekince Fatih'in yaptığını anladım. Bana da zarar vermesinden korktuğum içinde kimseye bir şey söylemedim ve Fatih’le ilişkime devam ettim" dedi.

"AZMETTİRMEDİ, YARDIM ETMEDİ"

Fatih Sağlam ise genç kadının cinayetle ilgisinin olmadığını ileri sürerek, "Önceleri kendisine platonik aşıktım. Sonra açıldım. O da kabul etti. Birkaç kez cinsel ilişkiye girdik. Kendisini çok sevdiğim için kıskanıyordum. Bunun için Nilgün'e eşini öldüreceğimi söylemiştim. Nilgün’le mesajlaşıyorduk. Eşinin ne zaman geleceğini öğrendim. Bir süre sonra Mustafa'yı apartmana girerken gördüm. Arkasından gidip kafasına bir el ateş ettim. Yere düşünce bir kez daha ateş ettim. Sonra da kaçtım. Beni Nilgün azmettirmedi. Yardım etmedi. Onu çok sevdiğim için sonuçlarını düşünemedim" diye konuştu. Mahkeme, Fatih Sağlam'a ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verirken, genç kadını ise eşinin öldürülmesine yardımcı olmak suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırdı.

YARGITAY: KESİN VE İNANDIRICI DELİL YOK

Kararın ardından Nilgün Yavuzaslan'ın avukatı Giray Güneş, Yargıtay'a itiraz etti. Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi dosyayı inceleyerek verdiği kararda, Fatih Sağlam'ın planlayarak bir kişiyi öldürmek suçundan çarptırıldığı ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasının onanmasına karar verdi. Ancak, Nilgün Yavuzarslan'ın üzerine atılan suçu işlediğine dair her türlü kuşkudan uzak, kesin ve yeterli kanıt bulunmadığı halde sanığın beraati yerine mahkumiyetine karar verildiğini belirtip, genç kadının beraatine karar verilmesi gerektiğini açıklayarak tahliyesine karar verdi.