29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri, Vali Selman Yenigün’ün makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından Ordu Caddesi üzerinde yapılan resmi geçitle devam etti. Aralarında Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, İl Başkanı İsmail Aslan'ın da bulunduğu yaklaşık 100 CHP'li ise Belediye önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk koymak istedi. Anıt alanına sevk edilen çevik kuvvet ekipleri anıta çelenk konulmaması için kalabalığın önünde set oluştururken, CHP İl Başkanı İsmail Arslan ve bazı vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Gerginliğin daha fazla büyümemesi için çevik kuvvet ekipleri kalabalığın önünden çekilirken, çelengi hemen önlerine koyan CHP'liler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu.

BU YASAKLARA HER ZAMAN BAŞ KALDIRACAĞIZ

Anıt önünde bir basın açıklaması yapan CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık, Cumhuriyet'in masa başında kurulmadığını belirtti. Işık, "Orada atalarımızın kanı var. Orada bayrağımız dalgalanırken, orada insanlarımız canlarını verirken, değerlerimizin yasaklarla kutlanması için değil, bayrakların daha göndere çekilerek daha gururlu bir şekilde kutlamak gerekirken, bugün bu zihniyetle birlikte bayramlarımız yasaklanıyor. 23 Nisan’ları, 19 Mayıs’ları, 30 Ağustos’ları kutlayamıyoruz. 29 Ekim’de yasaklar geliyor. Biz bu yasağa her zaman baş kaldıracağız. Bizim bu ülkeyi germek gibi bir niyetimiz yok. Bizim tek niyetimiz Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmaktır. Her zaman Cumhuriyetin bekçisi olacağız" dedi.

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağılırken, anıtın önüne bırakılan çelengin daha sonra polisler tarafından kaldırıldığı öğrenildi.



RD(KS/SS)