Olay, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Yenibaraj Mahallesi'nde 31 Aralık 2011 gecesi meydana geldi. 20 yaşındaki Gökhan Kızılelma, 23 yaşındaki Gazi Yılmazer, 20 yaşındaki Zeki Doğan, 22 yaşındaki A.K. ve Sarper Doğan eğlenmek için Kızılelma'nın Baraj Yolu'ndaki evinde buluştu. Evdeki eğlence sırasında iddiaya göre, koluna eroin enjekte edilen Sarper Doğan rahatsızlanınca, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne götürüldü. Tedavi altına alınan Sarper Doğan, bir hafta sonra öldü. Olayın ardından, Sarper Doğan'ın koluna eroini enjekte ettiği iddia edilen ve soyadı benzerliği bulunan Zeki Doğan tutuklanırken, diğer 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayla ilgili 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılan davada sanıkların yargılanmasına başlandı. 'Bilinçli taksirle ölüme neden olmak, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlamak, kullanmak' suçlarından 28 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık Zeki Doğan, ölen arkadaşı Sarper Doğan ile daha önce de uyuşturucu kullandıklarını ileri sürdü. Olay günü kullandıkları eroini Sarper Doğan ile birlikte hazırladıklarını belirten sanık Zeki Doğan, savunmasında şunları söyledi:

"Eroini hazırladık, şırıngaya çektik. 'Bana vur' dedi. Ben damarını buldum. Kendisi de şırıngayı enjekte etti. 'Bana bir şey oluyor' dedi. O esnada yere düşerek bayıldı. Sarper'in arkadaşı, daha önce de bayılınca limon tuzu kaynatarak enjekte ettiklerini söyleyince ben de limon tuzu kaynatarak enjekte ettim. Nefes almaya başladı. Gözünü açar gibi oldu. Sonra tekrar nefes almakta zorlandığını görünce suni solunum yaptık. Sonra da hastaneye götürdük. Ancak hastanenin önünde kendine gelir gibi olunca bekledik. O esnada her kafadan ayrı bir ses çıkıyordu. Hastanenin içine girelim, girmeyelim gibi sesler çıkıyordu. Yarım saat kadar bekledik. Kafeteryada elini yüzünü yıkadık. Tekrar fenalaşınca hastaneye girdik."

'Uyuşturucu kullanmak' suçundan 2'şer yıla kadar hapsi istenen tutuksuz sanıklardan Gazi Yılmazer de savunmasında "İlk başta hem uyuşturucu kullandığımız ortaya çıkmasın diye, hem de Zeki'nin 'Daha önceden de böyle oldu. Limon tuzu enjekte edince kendine geliyor' demesi nedeniyle hastaneye götürmedik" dedi.

Benzer ifade veren diğer tutuksuz sanık Gökhan Kızılelma ise "Sarper'in yüzü morarmıştı, rengi atmıştı, 'Hastaneye götürelim' dedim. Zeki, '2 saat sonra kendine gelir. Ailesine haber vermeyelim, kötü olur' dedi" diye konuştu.

Hakkari'de vatani görevi yapan diğer sanık A.K. ise duruşmaya katılmadı.

Ölen Sarper Doğan'ın babası Saffet Doğan sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Mahkeme heyeti, 'Maktul, aldığı uyuşturucunun hemen ardından hastaneye kaldırılıp müdahale yapılsaydı, kurtulur muydu?' diye Adli Tıp Kurumu'ndan sorulmasına karar vererek davayı erteledi.



MKA(BY/CK)