"BEN RAPOR YAZMADIM OLAYIN AYDINLATILMASINI İSTİYORUM"


Atasoy, "Tolon'a verildiği iddia edilen Adli Tıp Enstitüsü'nde akademik kadroya ilişkin bilgilerin yer aldığı raporu Sayın'ın yazıp yazmadığı bir şekilde ortaya çıkacak. Gerçek mağduriyetime neden olan o mu, yoksa raporun kapak yazısını yazanlar mı, bilmiyorum. Raporun kapak yazısında adımın neden olduğunu anlamaya çalışıyorum. Kapak yazısındaki adım dışında, raporu benim yazdığımı kanıtlayacak tek cümle yok. Ben rapor yazmadım. Vermedim. Olayın aydınlatılmasını istiyorum" dedi.


"HİÇ KİMSENİN SİYASİ GÖRÜŞÜYLE İLGİLENMEM"


Üye hakim Haşıloğlu, tutuklu sanıklardan Hurşit Tolon'un "Yapılan görüşmede kendi sorunlarınızın yanısıra Kürtçülük, İrtica, enstitüde kadrolaşma ve TSK aleyhine faaliyetler konusunda konuştuğunuzu söyledi" dedi.


Sevil Atasoy, "Ben böyle bir beyanda bulunmadım. Bu konularla ilgili zaten bilgi sahibi de değilim. Dolayısıyla benden böyle bir bilgi çıkmaz. Hiç kimsenin siyasi görüşüyle de ilgilenmem. Konuşmanın yüzde 70'i benim kişisel sorunumla ilgiliydi" diye cevap verdi. Üye hakim Haşıloğlu, dava sanıklarından Ümit Sayın'ın "Hurşit Tolon ile zaman zaman görüşürdük. Benden üniversiteyle ilgili bilgi alırdı" dediğini belirtek, bu görüşmelerden haberi olup olmadığıı sordu.


Sevil Atasoy ise "Hayır bu görüşmelerden benim haberim olmadı. Sayın, bana Tolon ile görüşüp görüşmediğine dair bir şey söylemedi" dedi. Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese daha sonra aralarında Ümit Sayın'ın da bulunduğu bazı sanıkların fotoğraflarını duruşma salonunda bulunan ekranlara yansıtarak tanıyıp tanımadığını sordu. Fotoğraflara bakan tanık Atasoy, Ümit Sayın'ı tanıdığını söyledi.


"RAPORU KİMİN YAZDIĞINI BİLMİYORUM"


Tutuklu sanıklarından Hurşit Tolon'un avukatı İlkay Sezer, "Bazı gazetelere röportajlar vermişsiniz. Röportajınızda Ümit Sayın'ın size 'Öyle bir rapor hazırladım ki küçük dilinizi yutacaksınız' diye yazdığını anlatmışsınız. Bu raporu Ümit Sayın'ın yazdığını mı düşünüyorsunuz?" diye sorması üzerine Tanık Atasoy, "Hayır. Raporu kimin yazdığını bilmiyorum. 47 sayfalık bu raporu bir insanın tek başına yazması mümkün değildir. Ama içimde kullanıldığıma dair bir infial uyanmıştı. Demek ki Tolon'a gitmemiz, sadece bana destek için değilmiş diye düşündüm" ifadesini kullandı.


"BURADA NE KADAR RAHATSIZ OLDUĞUNU ANLATAMAM"


Avukat Dilek Helvacı, tanık olarak duruşmaya gelen Atasoy'a teşekkür ederek, "Soracağım sorular nedeniyle önceden özür dilerim" dedi. Tanık Atasoy da "Beni tanık olarak çağırmadan önce etik olarak bana haber vermeniz gerekirdi. Bu konudan dolayı içim yanıyor, burada ne kadar rahatsız olduğumu anlatamam. Özür dileyerek söylüyorum. Denize düşen yılına sarılır. Ben etrafımda kim varsa herkese görev süremin neden uzatılmadığını sordum" diye cevap vermedi. Avukat Helvacı müvekkilinin bu suçlamalar nedeniyle tutuklu bulunduğunu söyledi. Sevil Atasoy tanık olarak dinlenmesinin tamamlanmasının ardından Silivri'den ayrıldı.