Pazar günü Paris'te 3 milyona yakın kişinin ve çok sayıda dünya liderinin de katıldığı 'Birlik Yürüyüşü'ne de dikkat çeken Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu sert biçimde eleştirdi.

"Gazze’de 2 bin 500 kişiyi katletmek suretiyle bir devlet terörü estiren bu zatın el sallamasına nasıl bakıyorsunuz? Hangi yüzle gitti anlamakta zorlanıyorum" diyen Erdoğan, sözlerine "Bir defa siz o katlettiğiniz yavruların hesabını verin" diyerek devam etti.

İsrail'in yaz aylarında 52 gün süren Gazze saldırıları sonucunda çoğu sivil, 2 bin 310 kişi hayatını kaybetmişti.

Filistin Özerk Yönetimi lideri Mahmud Abbas ile görüştükten sonra ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Fransa'daki Charlie Hebdo mizah dergisine düzenlenen saldırıdan sonra İslam karşıtlığının da yükselişe geçtiğini savundu.

"İslamofobi aldı başını gidiyor. Bunları çok iyi tahlil etmeliyiz" diyen Erdoğan, Fransa'daki saldırıların faillerinin Fransa vatandaşı olduğuna da dikkat çekti.

"Fransız vatandaşları böyle bir katliamı işlerken faturanın kesildiği yer Müslümanlardır" diyen Erdoğan, bu tablo "çok manidar" diye konuştu. Batılı ülkeleri 'iki yüzlülükle' suçlayan Erdoğan, Suriye'deki savaştan kaçarak Türkiye'ye gelenlerin sayısının 2 milyonu bulduğunu da hatırlatarak, "Bize geldiklerinde hep aynı şeyi söylüyorlar. Bu yükü sırtladığımız için tebrik ediyorlar. Sadece tebrik etmeyin bu yükü biraz da biz yüklenelim deyin" çağrısını yaptı.