Erciş Belediyesi'nde yeni imar planı için yapılan toplantıya, Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi, Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcısı Funda Torhan ve vatandaşlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Erciş Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu, depremde büyük yıkımın yaşandığı Erciş için yeni imar planının çok önemli olduğunu söyledi. Daha önceki planın 20 bin nüfusa göre yapıldığını belirten Başkan Arapoğlu, şimdiki planın 170 bin nüfusa uygun olduğuna dikkat çekti.

Ak Parti Van Milletvekili Fatih Çiftçi ise depremden sonra yaraların çok kısa bir süre içinde sarıldığını ve imar planının da çok kısa süre içinde tamamlandığını söyledi.

'DEPREM BİRTAKIM FIRSATLARI GETİRDİ'

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani ise "Depremde Erciş'teki yapı sistemi büyük ölçüde etkilendi. Sadece ilçe merkezinde 5 bin 500 konut kullanılamaz hale geldi. Afet böyle bir yıkıma sebebiyet vermekle birlikte beraberinde birtakım fırsatları da getirdi. Bu vesile ile Erciş'in yeni imar planını yapma imkan bulduk. Depremden hemen sonra başlayan çalışmalarımız da tamamlandı" dedi.

Toplantı sonunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri imar planı haritaları üzerinden sunum yaptı.



KA(FE/CK)