Ford Otosan ve Alternatif Yaşam Derneği (AYDER) işbirliğiyle, Koç Holding’in 'Ülkem İçin Engel Tanımıyorum' kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gölcük'teki Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi'nde konser düzenlendi. Konserde, engelli ve gönüllü gençlerden oluşan Social Inclusion Band ve İngiltere’den gelen Fish Police grubu, yaptıkları müzikle izleyicilere engel tanımadıklarını bir kez daha gösterdi. Koç Holding, Ford Otosan, AYDER yöneticileri, yerel yöneticiler ile yerel sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katıldığı gece, grupların ayakta alkışlanmasıyla son buldu.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden toplumsal duyarlılığa sahip sanatçıları bir araya getirerek toplumsal değişim yaratmak hedefiyle yola çıkan Social Inclusion Band, Düşler Akademisi Projesi’nin müzik atölyelerinden mezun olan engelli gençler ve gönüllü müzisyenlerden oluşuyor. Sanatın gücü ile engel tanımaksızın tüm bireyleri hayata dahil etmeyi amaçlayan Social Inclusion Band, bugüne kadar yerli yabancı pek çok sanatçıyı engelli gençlerle de bir araya getirdi.

5 görme ve işitme engelli müzisyenle 5 gönüllü müzisyenden oluşan Social Inclusion Band, ilk performansını 2009 yılında Akbank Caz Festival’inde sergilemiş ve büyük beğeni kazanmıştı. Grup üç yıldır İstanbul’un en önemli konser salonlarında tanınmış müzisyenlerle birlikte konserler vermeye devam ediyor.

Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Kültür ve Sosyal Yaşam Merkezi’nde düzenlenen bu özel konser, yenilikçi projelerle engelli sorunlarına alternatif çözümler üretmek, bu bireylerin sosyal hayata tam ve eşit katılımına destek vermek amacıyla çalışmalar yürüten AYDER tarafından organize edildi. British Council ise İngiliz grubun Türkiye’ye gelmesini sağlayarak geceye destek oldu.



SG(MB/AAA)