Olay, 18 Mart tarihinde merkez Selçuklu İlçesi'ne bağlı Sızma Beldesi'nda meydana geldi. İddiaya göre, akşam saatlerinde yürümekte ve konuşmakta güçlük çeken komşuları Mehmet Tasa ile yüzde 80 görme engelli Fadimana Tasa çiftinin evlerine giden Seyit Eryiğit, Mehmet Tasa'ya "Bizim eve gelir misin, yardımına ihtiyacım var" dedi. Eryiğit, Tasa'yı eve götürdükten sonra "Sen otur ben geliyorum birazdan" diyerek tekrar Mehmet Tasa'nın evine gitti. Evde tek başına olan ve kapıyı açan Fadimana Tasa'nın boğazına sarılan Eryiğit, eline geçirdiği sürahiyi kadının başında kırdı, ardından boynunda takılı olan 4 çeyrek altını aldı. Evine giden Seyit Eryiğit, sonra da kendisini bekleyen Mehmet Tasa'yla birlikte ayrıldı.

Kendisini gasp eden komşusunun, eşiyle birlikte eve geldiğini fark eden Fadimana Tasa ise korkarak eşine durumu anlatmadı. Sabah saatlerinde Eryiğit evden ayrılınca olayı eşine anlatan Fadimana Tasa, jandarmaya giderek yardım istedi. Tasa'nın şikayeti üzerine jandarma tarafından gözaltına alınan ve suçlamaları kabul etmeyen Seyit Eryiğit, çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından 'yağma' suçundan tutuklandı.

Konya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan ve bugün son kez hakim karşısına çıkan Seyit Eryiğit, "İtiraf ediyorum. Ben yaptım. Çok pişmanın. Cezama razıyım" dedi.

Mahkeme heyeti Eryiğit'i, 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. 



HD(İA/SS)