Karabük Mahallesi Ünal Sokak'ta bulunan 3 katlı evin 2'nci katında oturan Tümer ailesinin çocukları Ömer, 20 yıl önce menenjit hastalığı geçirdi. Ömer Tümer, 7 yaşındayken geçirdiği hastalık ardından yürüyemez ve konuşamaz hale geldi. Anne ve babasının çocuklarını sırtlarında merdivenlerden indirip çıkarırken zorlandığını gören Karabük Belediyesi ve bazı hayırseverler, 10 yıl önce evin önüne 12 metre yüksekliğinde asansör yaptırdı. Ömer Tümer'in Fenerbahçe taraftarı olması nedeniyle babası asansörü sarı lacivert renklere boyadı. Karabük Valiliği de 4 ay önce akülü tekerlekli sandalye verdi. Asansörle rahatlıkla evden çıkarılan Ömer, babasının yardımıyla akülü tekerlekli sandalyesiyle gezebiliyor.

Emekli işçi olan 2 çocuk babası 51 yaşındaki Nurettin Tümer, 10 yıldan bu yana evlerine rahatlıkla çıkıp- indiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Ömer 7 yaşında menenjit hastalığı geçirdi ve yürüyemez, konuşamaz hale geldi. Sırtımızda merdivenlerden çıkarıp, indirirken zorluk çekiyorduk. Bizim bu halimizi görenler duyarsız kalmayarak 'Size bir asansör yaptıralım rahat edersiniz' dedi. Karabük Belediyesi ve 5 hayırsever vatandaşımızın bize yaptığı bu asansörle 10 yıldır evimize rahat inip- çıkıyoruz. Arada sırada bozuluyor ama firma gelip hiçbir masraf almadan tamirini yapıyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun."

Karabük Valiliği'nin 4 ay önce akülü tekerlekli sandalye verdiğini söyleyen Nurettin Tümer, "Eşimin rahatsızlığı nedeniyle oğlumun 4 yıldır her şeyi ile ben ilgileniyorum. Akşama kadar gezdiriyor, yanımdan hiç ayrılmıyorum. Ömer arabayı tek başına kullanamıyor. Mecburen ben yanında oluyorum. Arabaya da ayak uyduramıyorum, oğlumu gezdirirken çok yoruluyorum. Bu arabayı alıp bana engelliler için yapılan 2 kişilik bir araba verseler rahat ederiz" diye konuştu.



BD(MÇ/İD)