Almanya’nın Münih kentinde yaşayan Felix Bernhard, 19 yaşında geçirdiği bir trafik kazasından sonra yürüyemedi. Bernhard, eknomi eğitiminin ardından ABD’de master yaptı. Bernhard, Almanya’ya dönüşünde motivasyon ve umut üzerine bir kitap yazdı. Bernhard, kitabın en çok okunanlar listesinde 1’inci sıraya çıkınca üne kavuştu. Katıldığı ZDF televizyonundaki programda "Şimdi ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusuna "Tekerlekli sandalyeyle seyahat edeceğim" yanıtı veren Bernhard, hazırlıklarını tamamlayarak 3.5 ay önce Almanya’dan yola çıktı. İtalya, Hırvatistan, Yunanistan güzergahını izleyen Bernhard, 3 bin kilometre katederek Denizli’ye ulaştı.

Günde sadece 50 kilometre yol gidebilen ve bir enerji firmasının sponsorluğunda günde sadece 70 lira harcama yapabilen Felix Bernhard, Konya’da Mevlana’yı da ziyaret ettikten sonra Mersin ve Kıbrıs’tan sonra İsrail’e giderek, tekerlekli sandalyeyle yaptığı yolculuğu Kudüs’te sona erdireceğini söyledi.

Yolculuk sırasında yaşadıklarını günlükte topladığını, çeşitli fotoğraflar çektiğini anlatan Bernhard, ülkesine döndüğünde onları bir kitapta toplayacağını belirtti. Bernhard, Denizli’de bir gece kaldıktan sonra Afyonkarahisar’a doğru yola çıktı.



RÇ((İÖ/SS)