Memur Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı Enerji Bir-Sen Zonguldak Şubesi'nin İl Divan toplantısı Öküşne Restaurant'ta yapıldı. Toplantıya, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul'un yanında, Genel Teşkilat Sekreteri Mehmet Doğan ve yaklaşık 100 üye katıldı. Toplantıda konuşan Genel Başkan Hacı Bayram Tonbul, kızarak, küserek, memur sendikalarının içini boşaltmanın, onların aleyhinde konuşmanın doğru olmadığını söyledi. Tonbul, şöyle dedi:

"Bu bize yakışmaz. Daha doğrusu geleceğimiz için tehlikeli. İçini boşalttığımız zaman, 'Sendikaları zaten işlevsiz hale geldi, bunları kapatalım' diye bir ön yargı oluşturabiliriz. Onun için eğer bir sendikayı beğenmiyorsanız gider diğer memur sendikasına üye olursunuz. Ama bence onu yapmak yerine içinde bulunmak ve elinizi taşın altına koymak en güzeli."

Yaklaşık yarım saat süren konuşmasının son bölümünde üyelerin sessiz bir şekilde kendisini dinlediğini gören Tonbul, "Geçtiğimiz günlerde yine böyle bir toplantıda aynı şey oldu. Konfederasyon Başkanımız da var. Benden sonro o konuşacak ve salonu coşturacak. Orada da söyledim. Benim böyle bir yeteneğim yok. Teknik bir insanım. Konuşma noktasında teknik konuları belki iyi beceriyoruz ama salonları coşturma noktasında bir yetenek bize Allah vermemiş. Dolayısıyla sizden özür dilerim" dedi.

Toplantı, soru-cevap bölümüyle sona erdi.



DS(EE/CK)