THY’nin New York- İstanbul seferini yapan uçağı ile saat 10.00’da Atatürk Havalimanı’na gelen Ahmet Arslan yaptığı açıklamada, amacının önümüzdeki yıl yapılacak yarışmada birincilik olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“ Bir dağ koşucusu olarak bu yarışmaya karar verdiğim zaman çalışma sürem az oldu. Ağaoğlu’nun Ataşehir’deki 42 katlı binasında çalışma yaptım. Önümüzdeki yıl için çalışmalara hemen başlayacağım. Empire State’in merdiven sayısından çok, dönüşler sık aralıklarla olduğu için denge bozukluğu yaşadım. Baş dönmesi oldu. Bunu da antremanla atlatacağım. Bu bir prestij yarışması, tüm dünya ilgileniyor. Türk’ün adını zirveye taşımak en büyük amacım.”

Aralarında hem kadın hem erkek amatör sporcuların da bulunduğu ve toplam 733 kişinin katıldığı yarışmada, erkeklerde birinciliği 2006 yılından beri yarışmanın galibi olan Alman sporcu Thomas Dold, 10 dakika 28 saniyelik dereceyle kazanmıştı. Bir başka Alman yarışmacı Christian Riedl ise 10 dakika 36 saniye ile ikinci, Belçikalı sporcu Ömer Bekkali de 11 dakika 13 saniyelik derceyle 3. olarak tamamlamıştı. Ahmet Arslan ise 11 dakika 25 saniye ile 7. olmuştu.

FK  (MK) (FOTOĞRAF)