Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulunda toplum psikolojisi derslerine giren Suat Günbey, 2008 yılında Kayseri'nin Develi İlçesi'nde Emniyet Müdürü iken, Aladağlar Milli Parkı'nda katıldığı bir foto safari yarışmasında kayboldu. Kanyonda dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten düşen Suat Günbey 38 saat sonra bir çobanın görüp haber vermesi ile Kayseri ve Niğde AKUT ekipleri tarafından 8 saat süren uğraşın sonunda kurtarıldı. Vücudunda düşmeye bağlı ezik ve yaralar bulunan Suat Günbey, 8 saatte de hastaneye ulaştırılabildi. Günbey, toplam 54 saatin sonunda yaşam mücadelesini kazandı. 2'nci sınıf Emniyet Müdürü olan Suat Günbey, Erzurum'da AKUT ekibine bir hafta boyunca verilen ilk yardım eğitiminde, başından geçen talihsiz kazayı ders olarak anlattı.

'ŞELALENİN DERESİNE DÜŞTÜM'

İlkyardımın önemini yaşadığı kazanını ardından daha iyi anladığını vurgulayan ve AKUT ekibine sertifikalarını veren Suat Güney 54 saati şöyle anlattı:

"Aladağlardaki safaride 2 bin 800 rakımdaydık. Ayağımın kayması ile dengemi kaybettim. Yağmur sularının oluşturduğu şelalenin deresine düştüm. Bayılmışım. Kendime geldiğimde düştüğüm yerden akan su ve önümde bir uçurum vardı. Arkadaşla beni kurtarır düşüncesiyle yaralarımı temizledim. Ancak akşam saatlerine kadar kimse gelmedi. Sabaha kadar uyumadan bekledim. Çünkü hava sıfırın altında 7 dereceydi ve donarak ölebilirdim. Şeker hastası olduğum için oradaki otlardan koparıp yedim ve şelaleden akan sudan içtim. Ertesi günü akşamında yani 38 saat sonra beni bir çoban buldu. Yetkililere haber verdi. Yaklaşık 8 saat sonra kurtarıldım. 8 saatte de hastaneye kaldırıldım. Bu süreç toplam 54 saati buldu. Özellikle AKUT ekibi benim için seferber oldu. İlkyardım bu tür olaylarda çok önemli. Bizler de okul olarak Erzurum AKUT ekibine ilk yardım eğitimi verdik. Böylece yeni canların kurtulmasına vesile olacağımıza inanıyorum."

NÖ(KS/COŞ)