İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile Dünya Engelliler Vakıfı arasında, İstanbul'daki emniyet binalarının, engellilerin kullanımına uygun hale getirilmesi için protokol imzalandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen törende, emniyet adına İl Emniyet Müdür Yardımcısı Erdoğan Odabaşı imza atarken, vakıf adına da Dünya Engelliler Vakfı Başkanı Metin Şentürk imza attı.

Engellilerin emniyet hizmet binalarında daha rahat hizmet alabilmesi için oluşturulan protokolü imzalayan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Erdoğan Odabaş ise “Bu protokolle toplumda engellilerle ilgili farkındalık oluşmasına katkı sağlamak, engelli vatandaşlarımızın İstanbul’daki bütün hizmet binalarımıza engelsiz erişimini sağlamak için ihtiyaç duyulacak mimari projelerin yaptırılması, fiziki ve ekonomik açıdan uygulama imkânı oluşanların imalatlarının yapılması, engelsiz hale getirilen binalarımızın evrensel standartlara göre sertifikalandırılması hedeflenmektedir" diye konuştu.


Dünya Engelliler Vakfı adına protokolü imzalayan Metin Şentürk ise “Bu protokolün örnek teşkil etmesini çok önemsiyorum. İnşallah kader arkadaşlarımız adliyelerde, emniyetlerde, emniyet binalarında, parklarda alışveriş merkezlerinde, parklarda, bahçelerde yani kendi dünyalarında daha özgür, özgür yaşayan birer birey olarak hayatın içindeki yerlerini alacaklardır" dedi.


TÖRENE ŞENTÜRK'ÜN ESPRİLERİ DAMGA VURDU


Protokol metnini imzalanırken esprileriyle salondakileri güldüren Şentürk, “Müdürüm borç senedi değil bu değil mi?" deyince sosyal hizmetlerden sorumlu, emniyet müdür yardımcısı Erdoğan Odabaş, “Gözünüzden de hiçbir şey kaçmıyor" diyerek karşılık verdi. Şentürk’ün esprileri arka arkaya gelmeye devam etti. Şentürk’ten imza atarken objektiflere bakması istenmesi üzerine görme engelli sanatçı “Hem basına bakıp hem nasıl attığım imzayı göreceğim" diyerek karşılık verdi.