Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Adapazarı Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Kader Karadirim, şirketin doğalgaz faturasını ödemek için giderken yerde 700 lira buldu. Bilgi vermek için aradığı zabıtanın parasının kaybolduğunu söyleyen bir kişinin emniyete yönlendirildiğini söylemesi üzerine Karadirim Cumhuriyet Polis Merkezi'ne gitti. Karadirim burada bankadan çektiği 700 lira emekli maaşını cebine koyarken yere düşürdüğünü söyleyen 69 yaşındaki Kemal Osmanoğulları ile karşılaştı. Yapılan incelemede Karadirim'in bulduğu paranın Kemal Osmanoğullları'nın parası olduğu belirlendi. Bulunan 700 lira Osmanoğluları'na teslim edildi. 

"EMEKLİ MAAŞI OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜM"

Parayı bulduğu yerde bankalar olması nedeniyle paranın bir emekliye ait olabileceğini düşündüğünü ve bir an önce sahibini bulmak istediğini söyleyen Kader Karadirim, "Doğalgaz faturasını yatırmak için giderken Uzunçarşı’da kenarda bir miktar para buldum. Etrafa baktım kimse yoktu. Bir süre gelip bekledim belki gelir alır diye. Sonra zabıtayı aradım. Polis merkezine geldiğimde parayı kaybeden emekli başvurmuş. Paranın sahibini bulduğum için mutluyum. Vicdanen rahtladım." dedi. 

"SIKINTI ÇEKECEKTİM"

Parası bulunan Kemal Osmanoğulları, parayı bulan Karadirim'e teşekkür ederken, “Bankadan maaşımı çektim. Elektrik faturasını ödemek için SEDAŞ’a gidecektim. Montumun iç cebine koyduğumu düşünürken, demek ki oradan aşağı düşmüş. Parayı bulamasaydım sıkıntı çekecektim. Allah razı olsun kendisinden " diye konuştu.

Cumhuriyet Polis Merkezi Amiri Ebubekir Temur ise “Kader beyin parayı bularak Polis Merkezimize getirmesi sonucunda maaşını düşüren emekli bir vatandaşımızın mağduriyeti giderildi. Biz de kendisine çok teşekkür ediyoruz” dedi.



AG(MB/AK)