Merkez Seyhan İlçesi Hürriyet Mahallesi'nden geçen 20 Ağustos'ta terör örgütü PKK yandaşları, Güney Kuşak Bulvarı üzerinde gösteri düzenledi. Lastik yakarak yolu kapatan ve PKK lehine sloganlar atan grup, bölgede güvenlik önlemi alan polislere taş ve molotofkokteyli fırlattı. Bu sırada kalabalık arasında yer alan D.K., el yapımı bombayı polislere atmak istedi, ancak bomba elinde patladı.

Patlamanın şiddetiyle yere düşen D.K., kaçarak gözden kayboldu. Bir süre sonra yakınları D.K.'yı Adana Devlet Hastanesi'ne götürdü. Doktorların muayenesinde D.K.'nın sağ elinin parçalandığı, sol elinde de yaralanmalar olduğu görüldü. Ameliyata alınan D.K.'nın sağ elinde dikilemeyecek derecede parçalanan 2 parmağı kesildi. Hastaneden tedavisinin ardından taburcu edilen D.K., 27 Ağustos'ta adliye sevk edildi. D.K., nöbetçi 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. D.K., avukatının yaptığı itiraz üzerine de 2 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 2'nci Çocuk Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede sanık D.K. hakkında 'patlayıcı madde bulundurma ve görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından 16 yıla kadar hapis cezası istendi. Yaşından dolayı cezasında indirim yapılması da istenen sanık D.K., nöbetçi mahkemedeki ifadesinde olay günü halasının evine giderken önüne bir şeyin düştüğünü ileri sürerek şunları söyledi:

"Ben bunun bir patlayıcı olduğunu fark ettim. Bana zarar verebileceğinden korktuğum için patlayıcıyı yerden alıp, uzağa doğru atmak isterken elimde patladı. Elimden yaralandım. Ben suçlamayı kabul etmiyorum. Yasadışı eylemlere katılmadım. Tesadüf eseri eylem yapan grubun içerisinde kaldım. Ben polislere ve araçlarına bomba atmadım."

D.K.'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.