Olay, Dalaman Havalimanı’na giden enerji hattının bulunduğu bölgede bugün saat 09.00 sıralarında meydana geldi. AYDEM çalışanı Seyhan Karakaş, gerekli önlemleri aldıktan sonra arızayı gidermek için enerji nakil hattının geçtiği elektrik direğine çıktı. Bir süre sonra, Karakaş elektrik akımına kapıldı. Olayı gören arkadaşları vücudunun sağ tarafından yaralanan ve baygınlık geçiren Karakaş’ı, direkten indirip sağlık ekiplerine haber verdi. Ambulansla Dalaman Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Karakaş’ın ilk müdahalenin ardından daha donanımlı bir hastaneye sevk edilmesine karar verildi.

AMBULANS HELİKOPTER HAVALANAMADI 

Doktorlar, İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla Sağlık Bakanlığı’na bir yazı gönderdi ve sevk için ambulans helikopter talebinde bulundu. Ancak Antalya’daki hava koşulları nedeniyle ambulans helikopterin havalanamayacağı belirtildi. Bunun üzerine, Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’na bağlı askeri helikopter devreye sokuldu. Durumu ağır olan Karakaş’ın bir an önce Antalya’daki hastaneye sevk edilmesi için askeri helikopter kalkış için hazırlandı.

ASKERİ HELİKOPTERLE GÖTÜRÜLDÜ

İlk müdahalesi tamamlandıktan sonra ambulansla helikopter pistine getirilen Seyhan Karakaş, askerler tarafından helikoptere kondu ve Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Bu arada, Kezban Karakaş, kocasının yaralandığını öğrenince hastaneye koştu, durumunun ağır olduğunu duyunca da gözyaşlarına boğuldu. İş kazasıyla ilgili polis soruşturma başlattı.