Fırat Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tekstil Teknolojileri öğrencilerinin atık malzemelerden hazırladıkları tasarım kıyafetleri, Öğretmenevi önünde kurulan podyumda yine öğrenciler tarafından sergilendi. Pet tabak ve bardak, poşet, tıbbi eldiven, plastik kaşık, çatal, CD, alüminyum folyo, cam parçaları, mavi kapak, süpürge sapı gibi atık malzemelerden hazırlanan elbiseler defileyi izleyen vatandaşlardan yoğun alkış aldı. Kıyafetleri podyumda sergileyen öğrenciler profesyonel mankenleri aratmazken, defileyi izleyenler de tezahüratlarla desteklediler.

Dünya Çevre Günü dolayısıyla katı atık maddelerin geri dönüşümünü ön plana almak için farklı bir defileye imza attıklarını açıklayan Elazığ Vali Yardımcısı Ercan Çiçek, "Katı atık maddelerle bir kıyafet hazırlanabilir mi ve yapılabilir mi? Bunu göstermek istiyoruz. Dünyada kullanılan malzemelerin, ürünlerin yüzde 60-65’i geri dönüşüme kazandırılıyor. Bu oran bizde maalesef çok düşük, yüzde 20-25 seviyelerinde" diye konuştu.

Defileyi hazırlayan Fırat Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Bölümü öğretim elemanı Öznur Aksoy ise, günlük yaşamında da çevreye duyarlı bir insan olduğunu ve atık maddeleri gördükçe üzüldüğünü söyleyerek, "Neler yapabiliriz diye düşündük. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’nda moda tasarımı dersine de giriyordum. Bu derste defile fikrini öğrencilerime sunduğumda onlar da çok heyecanlandılar ve Elazığ’da ilk defa yapılacak böyle bir çalışmaya canı gönülden katılacaklarını söylediler. Ben de bu çalışmada görev aldıkları için ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.