İzmir’de El Kaide sempatizanlarına yönelik araştırma yapan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün Pakistan ve Afganistan’daki kamplarına para yardımı gönderen kişilerin kimliklerini belirledi. Bu kişileri fiziki takibe alan polis, hücre lideri konumundaki A.A.’nın, tekrar kente dönmesi üzerine operasyon için harekete geçti.

ALTI AY EĞİTİM GÖRMÜŞ

Haberleşmelerini yüz yüze yapan, telefon ve internet gibi elektronik aletleri kullanmadıkları için de takipleri güçlükle yapılan şüphelilerin, olası eylemlerinin önüne geçmek için operasyon erkene alındı. Karşıyaka ve Konak ilçelerindeki adreslere eş zamanlı yapılan baskınlarda, hücre lideri olan, yemek firmasında çalışan 26 yaşındaki A.A., 36 yaşındaki H.A., 28 yaşındaki M.P., aynı yaştaki Y.K., 27 yaşındaki S.Y., 32 yaşındaki F.T. ve 28 yaşındaki A.P. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde, 'Zülfikar' olarak adlandırılan çift uçlu kılıç, ucu kesilmiş pompalı tüfek, 6.35 milimetre çapında tabanca ile çok sayıda Usame Bin Ladin dotoğrafı, El Kaide militanlarının çalışma görüntüleri ele geçirildi.

Lider A.A.’nın, 6 ay boyunca İran üzerinden gittiği Pakistan’ın Veziristan bölgesindeki El Kaide kamplarında eğitim aldıktan sonra 15 gün önce de İzmir’e döndüğü ortaya çıktı. Şüphelilerin, El Kaide kamplarına ulaştırılmak üzere çeşitli miktarlarda para yardımlarında bulundukları da saptandı. Sorguları tamamlanan 7 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedildi.