MHP İzmir milletvekilleri Oktay Vural ile Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ege Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle dernekte biraraya geldi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, eğitimde 4+4+4 modeli tartışmalarına değinerek, "4+4+ 4 eğitim konusu tartışılıyor, ancak üniversiteler, sivil toplum kuruluşları olayın içinde yok. Zorunlu eğitimin artırılmasını sağlamalıyız, ama bunu artırırken insanların bu eğitimden giderek uzaklaşmasını sağlayacak birtakım kesintilerle zorunlu eğitim oluyormuş gibi kağıt üzerinde gösterilmesine karşı çıkmalıyız. İnsanlarımızı ilk dörtten sonra zorunlu eğitimin getirdiği nitelikli bir eğitime yönlendiremezsek geriye doğru gideriz. Beş yaşındaki bir çocuğu henüz hazırlamadan doğrudan böyle bir şeyin içine itmek ne derece rasyoneldir. Birileri geliyor kendi kafasından 1-4-3-5-2... Futbol takımı mı kuruyoruz? O zaman bu devlete, kurumlara üniversitelere ne gerek var. Eğitim orta ve uzun vadeli bir projedir. Böyle devam ettirmemiz lazım" dedi.

AYSEL GÜREL EKONOMİSİ

Oktay Vural, Türk Lira'sının yeni simgesiyle ilgili de eleştirilerde bulundu. Liranın yeni simgesini göstererek, "Türk Lirasının neyi vardı diye soruyorum. Gayet güzeldi. Çok anlaşılırdı. Bunun Türk'ü de yok lirası da yok. Çıpaya benziyormuş. Dibe vuran bir çıpa. Buradan bile ekonominin başarısı payını çıkardılar. Aysel Gürel ekonomisi" diye konuştu.

Ahmet Kenan Tanrıkulu ise İzmir'in kamu yatırımlarından gereken payı alamadığını belirterek, "İzmir vergi gelirlerinde üçüncü sıraya oturdu. Bu konu çok önemli. Devlete en fazla katkı yapan İzmir ama devletten aldığında sonuncu sayılırız" dedi.



ED (AÖ/RT)