Eğitim - Sen tarafından 15 Eylül’de Ankara’da gerçekleştirilecek olan miting öncesi 4 koldan başlatılan yürüyüşün Rize’deki Kuzeydoğu Yürüyüş Kolu akşam saatlerinde Giresun’a geldi. Atapark’ta Eğitim - Sen Giresun Şube üyeleri tarafından karşılanan ekibe polis tarafından yürüyüş boyunca slogan atmaması, flamalarla ve toplu halde yürünmemesi için uyarı yapıldı. Uyarıya itiraz eden sendika üyeleri ile polis arasında kısa süreli tartışma çıktı. Sendika üyeleri yaklaşık 150 metre toplu halde ve slogan atarak yürüdükten sonra çevik kuvvet ekibi tarafından yeniden uyarıldı.

Pankartı ve flamaları toplayan sendikacılar, şehir içinde bildiri dağıtarak zaman zaman da slogan atarak Giresun Valiliği'ne kadar yürüdü. Burada yine polis tarafından karşılanan topluluğa Valilik bahçesine giremeyecekleri uyarısı yapıldı. Kalabalık Valilik bahçesi girişinde beklerken Eğitim - Sen Genel Merkez Yayın Sekreteri Tuğrul Culfa, Giresun Şube Başkanı Hayri Şenel ile iki yönetici Giresun’da toplanan imzaları Vali Dursun Ali Şahin’e sunmak üzere Valiliğe çıktı. Yazı İşleri Müdürlüğü evrak kayıt bölümünde bir memur tarafından kaşelenerek alınan imzaların Vali Şahin’e iletileceği bildirildi.

Daha sonra basın açıklaması yapan Tuğrul Culfa, yasaya ilk günden itibaren itiraz ettiklerini, bundan sonra da yasaların kendilerine tanıdığı itiraz haklarını kullanacaklarını ve yasayı uygulatmayacaklarını söyledi. Culfa, "Eğitim bilimi ve çocukların ihtiyaçlarından çok AK Parti’nin siyasal ideolojik hedefleri doğrultusunda hazırlanan bu yasaya 7 aydır karşı çıkıyoruz. 5 ve 6 yaşındaki çocukların eğitim biliminin esasları ve kriterleri doğrultusunda ilkokula değil temel eğitime gitmesi gerektiğini ifade ettik. Her yıl bir milyon 200 bin öğrenci birinci sınıfa kayıt yaptırıyor. Ancak bu sayı 5 ve 6 yaşındaki çocuklarla 2 milyon 300 binleri aşıyor. 30 kişilik sınıflarımız da 80 - 90 kişiye ulaşıyor. Çocuklarımız balık istifi şeklinde okumak zorunda bırakılıyor" dedi.

Açıklamanın ardından bir süre oturma eylemi yapan sendika üyeleri daha sonra dağıldı. Topluluğun yürüyüşü yarın sabah Ordu ve Samsun’a doğru devam edecek.

HK (TM/SSA)