Sayıları 20'yi bulan Eğitim-İş Sendikası üyesi grup, saat 15.30'da AK Parti Antalya İl Başkanlığı önüne geldi. 'Irkçı, gerici bölücü eğitim istemiyoruz' yazılı pankart ve 'Dört dörtlük ideolojik eğitime hayır' dövizleri taşıyan grup adına açıklamayı sendikanın il başkanı Mehmet Balık yaptı.

1997'den beri uygulanan 8 yıllık kesintisiz eğitimin kaldırılarak yerine '4+4+4' olarak nitelenen kademeli geçiş sisteminin getirileceğini söyleyen Balık, tasarının Milli Eğitim Bakanlığı devreden çıkarılarak AK Partili milletvekilleri tarafından hazırlandığını iddia etti. Balık şöyle dedi:

"Bu yeni sistem ile ilköğretim kesintili olacak. Zorunlu eğitim süresinin uzatılmasını doğru bulmakla birlikte, ilköğretimin kesintili olarak düzenlenmesinin gizli ideolojik amaçlar taşıdığına inanıyoruz. AK Parti tarafından hazırlanan bu düzenleme, 8 yıllık zorunlu eğitim nedeniyle kapanan imam hatip okullarının orta kısmını yeniden hayata geçirme planının bir parçasıdır. Siyasal iktidar, yönetime geldiği 2002 yılından bu yana eğitim sistemimiz üzerinde sürekli değişiklikler yaparak kendi politikasına uygun bir eğitim sistemi oluşturma gayreti içinde olmuştur."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.