Taşkın alarmı verilince, Meriç ve Tunca nehirleri kenarındaki işyerleri de boşaltılmaya başlandı.

Bulgaristan’da Harmanlı bölgesinde duvarları çöken Ivanova Barajı'ndan su boşalmaya başlayınca Meriç Nehri, Bulgaristan tarafında taştı. Taşkın alarmı, Meriç ve Tunca nehrinin geçtiği Edirne için de verildi. Bunun üzerine Edirne Valisi Gökhan Sözer, nehir kenarındaki işyerlerinin boşaltılması talimatı verdi. Polis ve jandarma ekipleri, nehir kenarındaki işyerlerine giderek, saat 20.00'a kadar işyerlerini boşaltmalarını ve değerli eşyalarını almalarını istedi. Ayrıca ekipler, araçlarının megafonlarından da vatandaşları taşkın riskine karşı uyardı.

10 bin kişinin yaşadığı Karaağaç Mahallesi'nde taşkın korkusu yaşandığını belirten Karaağaç Mahallesi Muhtarı Ağah Korkan, "Korku içinde bekliyoruz. İnşallah yapılan sedde patlamaz. Patlarsa mahalle sular altında kalır" dedi.

Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK) ekipleri de kurtarma botları ile nehir kenarında hazır beklemeye başladı.

Meriç Nehri'nin debisi sabah 600 metreküp iken, saat 14.00'da yapılan ölçümde 738 metreküpe ulaştı. Tunca Nehri'nin debisi ise 172 metreküp olarak ölçüldü.

Fırat KESKİNKILIÇ/EDİRNE,



(LK/SS)