AÜ Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Münire Erman Akar'ın, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile birlikte gerçekleştirdiği dünyanın kadavradan ilk rahim naklinde 8 ay tamamlandı. 8 Ağustos 2011'de Mersinli Derya Sert'e gerçekleştirilen rahim naklinde 1 yıllık sürenin dolması bekleniyor. Bu tarihten sonra Sert'in hamile kalması için çalışmalar başlatılacak.

Şu ana kadarki takipleri sorunsuz devam eden Derya Sert'in, 1 yılın sonunda da herhangi bir sorunla karşılaşmaması halinde güvenli aralığa geçiş yapılacak. Nakilden önce Derya Sert'in eşi Mustafa Sert'ten alınıp dondurulan spermlerle döllenen embriyo, naklin birinci yılı tamamlandıktan sonra tüp bebek yöntemiyle rahme yerleştirilecek. Hamileliğin gerçekleşmesi halinde süreç nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Münire Erman Akar tarafından takip edilecek.

Denemenin başarılı olması ve her şeyin yolunda gitmesi halinde Derya ve Mustafa Sert çifti, uzun süredir hayalini kurdukları bebeklerine 2013 yılı Mayıs ayında kavuşabilecek.



EA(SU/CK)