Her yıl farklı bir ülkede düzenlenen ve bu yıl 9'uncusu 17- 21 Ekim 2012 tarihleri arasında Antalya'da gerçekleştirilecek olan 'Uluslararası Eller Bilimde Konferansı'  (International Conference on Hands-On Sience - HSCI 2012) kapsamında, 1'inci Uluslararası Çocuk Zirvesi de yapılacak. Konferansın teması, 'Fen Eğitimi, Çevre ve Toplum' olarak belirlendi. HSCI 2012 konferansında fizik, kimya, biyoloji, doğa bilimleri, çevre, doğa, psikoloji, sosyoloji, matematik ve coğrafya gibi uygulamalı alanlarda yapılan araştırma bulguları, dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye'den katılacak akademisyenler tarafından paylaşılacak.

'TEKNOLOJİ, TOPLUMUN HER ALANINDA'

Organizasyon Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erdoğan bilim ve teknolojinin toplumun her alanında yer aldığını ve bilimin uygulamalı boyutunu topluma yeniden göstermeyi amaçlayan konferansın çok önemli olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Erdoğan, fen eğitimi, teknoloji kullanımı, formal (planlı) ve informal (plansız) ortamlarda çevre eğitimi ile uygulamalı etkinlikler olmak üzere konferansın dört ana tema içerdiğini kaydetti.

'ÇOCUK ZİRVESİ DÜNYADA İLK'

Konferans kapsamında dünyada ilki düzenlenecek 1'inci Uluslararası Çocuk Zirvesi'nin ise 20 Ekim'de yapılacağını belirten Yrd. Doç. Dr. Mehmet Erdoğan, 'Yaparak Yaşayarak Bilim Eğitimi ve Çevre Eğitimi' temalı zirvede Türkiye ve yurtdışından 30 ilköğretim okulu ve Antalya'dan 8 okulöncesi eğitim kurumunun, delege okullar olarak proje sunumları ve sergilerinin yer alacağını kaydetti.

Yrd. Doç. Dr. Erdoğan, dünyanın birçok ülkesinden 700'ü aşkın çocuğun, kendi bölgelerinde korunması gereken, nesli tükenme tehlikesi yaşayan endemik bitki ve hayvan türlerine yönelik hazırladıkları projeleri tanıtacağını aktardı.

Antalya'nın 2016'da düzenleyeceği 'Çiçek ve Çocuk' temalı World Expo 2016'nın da işleneceği zirvede, dünya çocuklarına oyuncak da dağıtılacak.

MÇ(HA/COŞ)