WTA Başkanı Graham E. Cooke, bu yıl 19'uncusu düzenlenecek Dünya Seyahat Ödülleri ile turizm sektöründe kalite ve hizmetin en üst düzeye çıkarılmasının hedeflendiğini açıkladı. Cooke, 2012 için rekor sayıda adayın başvurduğunu söyledi. Cooke, küresel ekonomik kriz nedeniyle önceki yıllarda yaşanan kemer sıkma politikalarına rağmen seyahat edeceklerin, aldıkları hizmette en üst düzey kaliteyi aradıklarını kaydetti.

Bu yılki Dünya Seyahat Ödülleri kapsamında Avrupa'nın en iyileri kategorisinde Türkiye'den yarışacak adaylar ve dalları şöyle:

İki ayrı dalda şehir olarak aday gösterilen İstanbul, Avrupa'nın en iyi destinasyonu ve Avrupa'nın önde gelen ara bekleme şehri dallarında yarışacak.

İstanbul Uluslararası Atatürk Havalimanı, Avrupa'dan 11 havalimanı arasında Avrupa'nın önde gelen havalimanı alanında yarışacak.

Fethiye'nin dünyaca ünlü plajı Ölüdeniz, Avrupa'nın en iyi plajı alanındaki adaylar arasında bulunuyor. İzmir ise, Avrupa'nın en iyi kruvaziyer turizm kenti alanında yarışacak. Avrupa'nın en iyi kruvaziyer limanı alanında İstanbul (Salı Pazarı) ve Kuşadası Limanı şans arayacak. En iyi charter havayolu şirketinin belirleneceği adaylar arasında Antalya merkezli Sky Airlines yer alıyor.

OTELLER

Oteller arasında çoğunluğu, Antalya, İstanbul ve Ege'deki oteller çeşitli dallarda aday gösterildi. Kimi tesisler, birden fazla dalda aday oldu. Antalya'dan Cornelia De Luxe Resort en iyi golf, Adam&Eve Hotels en iyi yaşam, Çırağan Palace Kempinski İstanbul önde gelen otel, Mardan Palace en lüks otel, Conrad İstanbul ve Movenpick Hotel İstanbul en iyi iş oteli, Rixos Premium Bodrum en iyi beach resort, İstanbul'dan Casa Dell Arte ve Hotel Les Ottomans en iyi butik, Hotel Les Ottomans ayrıca en iyi butik resort, Antalya'dan Aska Costa Holiday, Concorde De Luxe Resort, Kemer Resort Hotel ve Rixos Premium Belek en iyi tatil köyü, Conrad İstanbul en iyi şehir oteli, Adam&Eve Hotel ile Kemer Resort Hotel en iyi çift oteli, Adam&Eve Hotel ve İstanbul'dan Bentley Hotel ise Avrupa'nın en iyi dizayn oteli, Kemer Resort Hotel ve Rixos Sungate Avrupa'nın en iyi aile oteli, Amanruya, Cornelia Diamond Golf Resort ve Mardan Palace en lüks resort alanlarında şans arayacak.

İstanbul'dan Conrad İstanbul ile Ankara'dan Sheraton Hotel&Convention Centre en iyi toplantı ve konferans oteli adayları arasında gösterildi. Avrupa'nın en iyi kral dairesinin seçileceği alanda ise İstanbul'dan Çırağan Palace Kempinski'deki İstanbul Sultan Suit ile Mardan Palace'ın Antalya Royal Suiti adaylar arasında.

Avrupa'nın önde gelen resort oteli dalında da Kempinski Hotel Barbaros Bay Bodrum, Mardan Palace ve Rixos Premium'un yeraldığı 3 aday var. Avrupa'nın en iyi SPA resortu dalında ise Cornelia Diamond Golf&Resort SPA, Hotel Les Ottomans ve Mardan Palace yarışacak.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı da Avrupa'nın en iyi turizm kuruluşu dalında aday gösterildi.

Avrupa'nın deniz yoluyla en iyi seyir hattı alanında ise Antalya, Marmaris, Kuşadası, İstanbul gibi limanları hattında bulunduran AIDA Diva, Holland America Line gibi birçok kruvaziyer gemisinin rotaları var.



MÇ(HA/İD)