Merkez Akdeniz Belediyesi, Akdeniz 3'üncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği'yle ortaklaşa olarak yürütülen 'Dünyamızı Avrupa Gönüllü Hizmeti İle İyileştirelim Projesi' kapsamında Makedonya, Macaristan, Polonya, Romanya, Fransa, Litvanya, Bulgaristan, Portekiz, Brezilya, Tunus, Almanya ve İtalya'dan 12 öğrenciyi konuk etti. Dünya gençleri ile Kazanlı Belediyesi İlköğretim Okulu, Kazanlı İsmail Kurtuluş İlköğretim Okulu ve Kazanlı İlköğretim Okulu'ndan 150 kişilik ekip oluşturuldu. Öğrenciler, Caretta Carettaların Türkiye'deki 20 önemli üreme kumsalından birisi olan Kazanlı'da sahil ve çevre temizliği yaptı.

Ellerine plastik eldiven takıp, çöp poşetleriyle çöp ve atıkları toplayan öğrenciler, deniz kaplumbağalarına temiz bir sahil bıraktı. Etkinliğin yürütücüsü Akdeniz 3'üncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği Başkanı Seyhan Akdoğan, 'Farkında ol ve farkındalık yarat' sloganıyla toplumumuzda çevre bilinci oluşturma ve sahil temizliği konularında duyarlılık yaratmaya çalışıyoruz" dedi.

Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Hasan Çat, ise Kazanlı'da her yıl ortalama 300 Caretta Caretta deniz kaplumbağasının yuva yaptığını belirtti. Hasan Çat, "Amacımız tüm canlılara ve yeni yetişen neslimize temiz çevre bırakmaktır. Etkinliğimizin, Avrupa'dan gelen genç gönüllülerle düzenlenmesi çok daha anlamlıdır. Bu tür projelere büyük önem veriyoruz. Önümüzdeki dönemde de benzeri etkinliklere devam edeceğiz. Akdeniz 3'üncü Göz Eğitim ve Gençlik Derneği gibi sivil toplum örgütleriyle işbirliği yaparak farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Bundan sonra da daha iyi bir çevre ve yaşanabilir bir dünya için çabalarımız sürecektir. Kampanyaya katılan yabancı gençlere, ilköğretim öğrencisi çocuklarımıza ve destek veren tüm kuruluşlara teşekkür ediyoruz" diye konuştu.