Hafta sonu Sakarya'da etkili olan dolu yağışı, toplam 4 hektarlık tarım alanına zarar verdi. Yağıştan en büyük zararı, Serdivan'ın Kazımpaşa Mahallesi ile Uzunköy, Çubuklu ve Meşeli köyleri zarar gördü. Buğday, fındık, mısır, erik, ceviz, kiraz, araka tamamen zarar görürken, tarlalar mahsul alınamaz hale geldi. Köylerdeki evler de şiddetli doludan zarar gördü. Serdivan'da dolu yağışının ardından, yerlerde 25 santim dolu tabakası oluştu. Bölgede İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri hasar tespit çalışması başlattı. Sakarya Valiliğinin İlçe Tarım Müdürlüğü kanalı ile yaptığı incelemenin ardından kesin hasarı açıklaması bekleniyor.

Uzunköy'de 72 dönüm arazide bezelye üreten ve ayın 25'inde hasata hazırlandığını söyleyen Burhanettin Kaçar, "Bir anda dolu bastırdı. Ceviz büyüklüğünde 72 dönüm bezelye tarlamı tamamen yok etti. Bir hafta sonra hasat yapacaktım, dolu nedeniyle tarladaki bezelye bu haliyle hayvanlara dahi verilmeyecek duruma geldi. Tarım krediye borçlarım var, 35 bin TL zararım var. Mahsul alamayacağım için borçlarımın ertelenmesi istiyorum" dedi.

Yağan dolu nedeniyle çatısı delik deşik olan, evin alçıpan tavanları kopan İbrahim Bozkurt ise "Önce küçük yağan dolunun boyutu büyüdü. 23 dakika sürdü. Evin çatısı tamamen paramparça oldu. Evin bahçesi su kapladı, evden dışarı çıkamadık. Yağış durunca bir süre sonra sular çekildi, çatıyı brandalarla kaplayarak yağmura karşı önlem aldım" dedi.



ZT(MB/SS)