Polislere ya da bankaların güvenlik kameralarına yakalanmak istemeyen B.Y., bu uğurda sevgilisi 51 yaşındaki Ü.Ö.'yü bile kullandı. B.Y., planını uygulamak için önce Ü.Ö.'den, "Bankaya borcum var. Yüklü miktarda para gelecek senin hesabına yatırsınlar" diyerek hesap bilgilerini öğrendi. Geçen 8 Ağustos günü planını uygulamaya koyan B.Y., Mardin'in Mazıdağı İlçesi'nde yaşayan 52 yaşındaki M.A. adlı bir erkeğe cep telefonundan ulaştı. Kendini polis olarak tanıtan B.Y., M.A.'ya "Telefonunuz terör örgütü PKK tarafından kullanılıyor. Operasyon düzenleyeceğiz. Hesabınızdaki tüm parayı koruma altına alıp, operasyondan sonra size geri yatıracağız" dedi. M.A.'nın hesabındaki 3 bin 200 lirayı verdiği hesap numarasına aktarttı.

Aynı gün Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde yaşayan 42 yaşındaki M.T. adlı kadına yine telefonla ulaşan B.Y., bu sefer kendisini savcı olarak tanıttı. Aynı yöntemi kullanan B.Y.'nin verdiği hesap numarasına, korkup, panikleyen M.T. de, bozdurduğu 5 altın bileziğinin tutarı olan 10 bin lirayı yatırdı.

B.Y.'nin bir sonraki kurbanı Hatay'ın Erzin İlçesi'nde oturan H.Ö. isimli erkek oldu. Kendini `Başkomiser Ali' olarak tanıtan B.Y., bu kişiyi de 6 bin 500 lira dolandırdı, ayrıca verdiği 17 farklı hat numarasına 3 bin 60 liralık da para yüklemesini sağladı. Aynı gün içinde B.Y.'nin son kurbanı Tekirdağ'da yaşayan 59 yaşındaki F.A. isimli bir erkek oldu. Kendini polis olarak tanıtan B.Y. bu kişiyi ise, "Kimliğinizi kaybetmişsiniz. Kimliğinizi ele geçiren şahıslar sizin adınıza bankalardan kredi çekmişler. Biz şahısları takip ediyoruz. Ancak yardımınıza ihtiyacımız var. Şahısların yakalanması için operasyon başlatacağız. Hesabınızdaki tüm parayı koruma altına alacağız. Bu yüzden parayı bizim hesabımıza yatırın, operasyon bittikten sonra size paranızı geri yatıracağız" diyerek 5 bin 400 lira dolandırdı.

DOLANDIRICILIĞI POLİSTEN ÖĞRENDİ

Verilen hesap numarasına parayı yatırdıktan bir süre sonra dolandırıldığını fark eden F.A.'nın durumu bildirmesi üzerine polis harekete geçti. Polis, B.Y.'nin verdiği hesapla ilgili banka yetkilileri ile temasa geçti. Bunun üzerine verilen hesap bloke edildi. Polis ve banka yetkilileri, hesabı takibe aldı. Polisi arayan banka yetkilileri, hesaptan para çekilmek istendiğini, ancak hesabın bloke edilmesi üzerine kartın bankamatiğin içinde kaldığını, kart sahibinin bankaya gelmek üzere olduğunu haber verdi. Bunun üzerine bankaya gidip beklemeye başlayan ekipler, kartını almaya gelen Ü.Ö.'yü geçen cumartesi günü yakaladı. Ü.Ö., gözaltına alınıp Bozyaka'daki Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne götürüldü. Burada erkek arkadaşının dolandırıcı olduğunu öğrenip şoke olan Ü.Ö.'nün polise, "B.Y. bana, `Bankaya borcum var. Yüklü miktarda para gelecek. Senin hesabına yatırsınlar' dedi. Bunun üzerine ben de ona inandım ve hesap numaramı verdim. Dolandırıcı olduğundan haberim yoktu" dediği öğrenildi. Herhangi bir suçtan poliste kaydı ve sabıkasının bulunmadığı belirtilen Ü.Ö., adliyeye sevk edildi. Ü.Ö. çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılırken, dolandırıcı B.Y.'nin arandığı bildirildi.



KÖ(AÖ/AAA)