Olay merkez İlkadım İlçesi Gazi Devlet Hastanesi bahçesinde geçen Mayıs ayında meydana geldi. Kadıköy Mahallesi'nde oturan ve tansiyon hastası olan 71 yaşındaki Mustafa Oturak aniden rahatsızlanınca, ailesi 112'yi arayarak yardım istedi. Ekipler kısa süre sonra olay yerine gelerek Oturak'a ilk müdahaleyi yaptıktan sonra Gazi Devlet Hastanesi'ne götürmeye karar verdi. Bu sırada hastanın oğlu 25 yaşındaki Aziz Oturak ile 2 arkadaşı da ambulansa binerek hastaneye gitmek istedi. Sağlık ekipleri yasak olduğunu söyleyerek, 3 kişiyi ambulanstan indirdi. Onlar da otomobille hastaneye gitti. Hastane bahçesinde hastayı sedye ile taşıdıkları sırada Aziz Oturak ve arkadaşları 23 yaşındaki Hakan Denli ile 26 yaşındaki Tanju Özalp, kendilerinin almadıkları için ambulans şoförü Ali Birinci'ye saldırdı. Kavgayı ayırmak isteyen doktor Zeynep Fırıncı'yı da tartaklayan 3 kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Hastanenin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedilen saldırıda sağ kolu kırılan şoför Birinci'ye 10 gün, kafa travması geçiren doktor Fırıncı'ya da 5 gün iş göremez raporu verildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan 3 sanık ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, haklarında Samsun 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'ne tehdit, hakaret ve kasten yaralama suçlarından 9'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Duruşmada doktor ve ambulans şoföründen özür dileyen Aziz Oturak, ambulansa binmek istedikleri ancak görevlilerin bindirmediğini ileri sürerek, "Tanju 'Niye bindirmiyorsun' diye sorunca, Ali Birinci ters konuştu. Kendisiyle hakaret ve tehditte bulunmadım. Doktorun nasıl yaralandığını bilmiyorum" dedi. Diğer iki sanık da arkadaşlarının ifadelerine katılarak beraatlerini talep etti.

Duruşmaya katılan Dr. Zeynep Fırıncı ise sanıklardan şikayetçi olduğunu, 3 sanığın hastayı ambulanstan indirirken Ali Birinci'ye saldırdığını belirterek, "Onları ayırmaya çalışırken bana vurdular. Üçü de bana vurdu. Vururken de akıllı olun, size göstereceğiz, sizi öldürürüz şeklinde tehditlerde bulunuyorlardı" diye konuştu.

Mahkeme 3 sanığın her birini tehdit, darp ve hakaret suçlarından 3'er yıl 5'er ay 20'şer gün hapis cezasına çarptırdı.



İA(MS/SS)