Zonguldak merkeze bağlı Sivriler Beldesi'nin Ahatlı Mahallesi'nin yolu, bölgede 1.5 metreye ulaşan kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Mahallede oturan ve 4'üncü çocuğuna hamile olan Nejla Ergin'in dün doğum sancıları arttı. Yolun kapalı olması nedeniyle Nejla Ergin'i hastaneye götüremeyen yakınları, 112 Acil Servis'ten yardım istedi. Biri paletli 2 ambulans beldeye ulaşırken, kapalı yolun açılması için belediyeden yardım istendi.

Sivriler Belediyesi'ne ait bir iş makinesi, yolu açmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 6 saat süren çalışmanın ardından 2 kilometrelik mahalle yolu ulaşıma açıldı. Paletli ambulans da açılan yoldan ilerleyerek eve ulaştı. Eşi Savaş Ergin ve sağlık görevlilerinin yardımıyla evden çıkan Nejla Ergin, ambulansa konuldu. İlk müdahalesi burada yapılan ve yolda daha donanımlı olan diğer ambulansa nakledilen Nejla Ergin, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Zonguldak merkeze bağlı Ense Köyü'nde rahatsızlanan şeker hastası 72 yaşındaki Kazım Çetin'in yakınları da köy yolu kardan kapanınca 112 Acil Servis'ten yardım istedi. Paletli ambulansla köye ulaşan sağlık ekibi, emekli maden işçisi Kazım Çetin'i alarak Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırdı.



DS(EE/BT)