Doğubayazıt Cumhuriyet Savcısı, evli ve bir çocuk babası 30 yaşındaki Hakan Kılıç, 5 Şubat pazar günü alışveriş içi gittiği İsmail Beşikci Caddesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. Vücuduna isabet eden 3 kurşunla ağır yaralanan Hakan Kılıç, Ankara'da 7 Şubat günü doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

Emniyet Müdürlüğü, kamera görüntüleri ve tanık ifadelerinden yola çıkarak Savcı Kılıç'ın katilini yakalamak için özel ekip oluştururken, bugün Doğubayazıt Merkez Camiinde cuma namazı sonrası mevlit okutuldu. Kaymakam Hüseyin Yılmaz, 1'inci Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Osman Erbaş, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Tatar, Ağır Ceza Mahkeme Başkanı İlhami Demirkoparan, Cumhuriyet Savcısı Adem Aydemir, Doğubayazıt Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir ile çalışma arkadaşlarının hazır bulunduğu mevlit nedeniyle cami iç ve dışında olağanüstü güvenlik önlemi alındı.

MÜFTÜ: SAVCI ORUÇLUYKEN SALDIRIYA UĞRADI

Doğubayazıt Müftüsü Salih Geçit mevlidin ardından yaptığı konuşmada, Savcı Hakan Yıldız'ın menfur bir saldırı sonucu öldürülmesinden acı duyduklarını bildirdi. Faillerini lanetle kınadıklarını vurgulayan Salih Geçit, "Ve bir daha böyle acı olayların yaşanmaması için yüce mevlamıza niyaz ediyoruz. Merhum savcımız bu menfur saldırıya maruz kalırken, kendisi de bildiğiniz gibi aynı hafta içerisinde mevlit kandili münasebetiyle 10 günlük bir oruç ibadetini eda etmişti. Hepimizin bildiği gibi akşam orucunu açmak üzere gıda maddesi vesaire malzemeyi almak için gelmişti. Yani kendisi oruç ibadeti esnasında bu menfur saldırıya maruz kalmış ve hakkın rahmetine kavuşmuştur. Biz yüce mevlamızdan kendisine şahadet ve şehitlere vermiş olduğu sevabı vereceğine inanıyoruz" dedi.

Mevlit sonrasında vatandaşlara şeker ikram edildi Kaymakam Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Tatar, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Demirkoparan ve Cumhuriyet Savcısı Aydemir, cami çıkışında taziyeleri kabul etti.