Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde farklı tarihlerde düzenlenen KCK operasyonunda terör örgütünün propagandası yapmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, kamu malına zarar vermek suçlarından tutuklu 10 sanık bugün Özel Yetkili Erzurum 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı. Duruşmada, 10 sanıktan 9'u Kürtçe ifade vermek için ısrarcı olurken, Türkçe savunma yapan evli ve 4 çocuk babası Mehmet Nedim Koçgar, tahliye edildi.

Mahkeme heyeti, terör örgütüne üye olmak, kamu malına zarar vermek, görevi yaptırmamak için direnmekten ve PKK'nın propagandasını yapmaktan Adem Akkuş'u 27 yıl 3 ay, terör örgütünün propagandasını yapmak dışındaki aynı suçlardan Engin Yerlikaya'yı, 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Heyet, terör örgütüne üye olmak ve propagandasını yapmak suçlarından Remzi Gegez'i 16 yıl 6 ay, Sait Tayfur'u 15 yıl 9 ay, Sefa Başak'ı 13 yıl 1 ay, Doğan Şenses'i 12 yıl 1 ay, Erdal Sayın'ı 9 yıl 7 ay, Mehmet Nedim Koçgar'ı 7 yıl 3 ay hapis cezasına mahkum etti. Metin Birdal ile Suat Oğul ise terör örgütüne üye olmaktan 7 yıl 6'şar ay hapis cezası aldı.

Sanık Suat Oğul ve Sefa Başak'ın avukatı Timur Demir, tutuklamaların siyasi içerikli olduğunu ileri sürdü. Yapılan basın açıklamalarının izinler dahilinde yapıldığını savunan Avukat Demir, "Basın açıklamalarına valilik, kaymakamlık izni verilmesine rağmen tutuklamaların olması insanlarla dalga geçmektir. 1 Mayıs kutlamalarında herkes kameraya alınmıştır. Bu toplumsal bir fişlemedir. Teknik takipte konuşmalar yanlış değerlendiriliyor. Öyle bir yere geldik ki, 'ekmek arası döner' siparişi bile mermi çekirdeği veya molotof olarak nitelendirilecek. Sapla samanı karıştırıyoruz" diye konuştu.

HP(KS/SSA)