Kar yağışının etkisini yitirmesinin ardından Sibirya soğukları kendini göstermeye başladı. Dün gece ölçülen en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 35, Ağrı'da 28, Ardahan ve Kars'ta 27, Muş'ta 25, Erzican'da 13 ve Iğdır'da 11 dereceyi buldu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri bölgenin Sibirya üzerinden gelen yüksek basıncın etkisi altına girdiğini ve Pazartesi gününe kadar devam edeceğini söyledi.

Şiddetli soğukların hüküm sürdüğü Erzurum'da şadırvanlar dondu. Vatandaşlar donan kamyon, TIR, minibüs ve otomobillerini çalıştırmakta güçlük çekti. Erzincankapı semtinde işyerlerinin buz tutan camları, fırçalara tuz dökülerek eritildi. Sebze halinde ise sebze ve meyvelerin donmaması için soba yakıldı. Buz sarkıtları 3 metreye ulaştı. İtfaiye timleri, sarkıtları kırmak için çalışmalarına hız verdi.

Ardahan Kalesinde oluşan sarkıtların uzunluğu 30 metreyi buldu. Vatandaşlar "Sarkıtları görünce havanın soğuk olduğunu daha çok anlıyoruz' dediler. Soğuk havada mecbur olmadıkça dışarı çıkmadıklarını anlatan vatandaşlar, "Dün gece o kadar soğuktu ki evde bile üşüdüğümüzü hissettik. Bu sene ilk defa bu kadar soğuk oldu. Şubat ayı çetin geçeceğe benziyor" dediler.

HAVALE GEÇİREN ÇOCUK 6 SAATTE HASTANEYE ULAŞTIRILDI

Muş'un Varto ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Buzlugöze köyünde nefes darlığı, bronşit ve yüksek ateş şikayetleri olan 3 yaşındaki Muhammet Furkan Erol'un ailesi gece yarısı kaymakamlıktan yardım istedi. Paletli ambulansın gidemediği köy yolunu açmak için karla mücadele ekipleri harekete geçti. Kar kalınlığının yer yer 2 metreyi bulduğu köye ulaşmak 6 saat sürdü. Varto Devlet Hastanesine kaldırılan Muhammet'in ateşenin 39 dereceye kadar yükseldiğini belirten doktorlar "Çocuk ağır bir havale geçiriyor. Biraz daha geç kalınsaydı yaşamayabilirdi" dediler.



DHA(KS/AAA)