Bölgede etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 708, Ağrı'da 550, Muş'ta 360, Erzincan'da 186, Kars'ta 107, Iğdır'da 72 ve Ardahan'da 24 köy yolunun merkezle bağlantısı kesildi. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzurum- Hınıs- Muş, Ağrı'nın Patnos- Van, Muş- Kulp-Diyarbakır karayolları ulaşıma kapandı. Kar kalınlıkları Muş'ta 105, Ağrı'da 80, Kars'ta 61, Erzurum'da 40, Ardahan'da 20, Erzincan'da 8 santimetreye ulaştı. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, kar yağışının giderecek artacağını ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyarı yaptı.

MUŞ'TA EV VE OTOMOBİLLERE NAYLON ÇEKTİLER

Kış mevsiminin çetin geçtiği Muş'ta vatandaşlar ev ve otomobillerini kar ve soğuktan etkilenmemesi için naylonla koruyor. Hava sıcaklığının sıfırın altında 27 dereceye kadar düştüğü kentte bazı vatandaşlar otomobil ve evlerini naylonla sıkıca sararak önlem almaya başladı.

"MOTORA BATTANİYE ÖRTÜYORUM"

Araçlarının soğuk nedeniyle donduğunu ve çoğu zaman çalıştıramadıklarını anlatan minibüs şoförü Musa Görüm, "Geceleri uykudan kalkıyor ve donmaması için minibüsü çalıştırıyorum. Ama yinede donmasını engelleyemiyorum. Çözüm olarak naylona sarmakta buldum. Gece naylona sarıyır ve motor bölümünü de battaniye ile örtüyoruz. Bu şekilde donma olmuyor" diye konuştu.



NÖ(KS/AK)