Türkiye ve Doğu Akdeniz kıyılarının tanıtımını yapmak amacıyla Türkiye'deki marinalar tarafından ortaklaşa düzenlenen yat rallisine katılan 11 ülkeye ait 36 yat, Kemer Marina'da 2 gün kalacak. 36 yattaki 120'ye yakın deniz tutkununun büyük bölümü Kemer'e ilk defa gelenlerden oluşuyor. 2 gün boyunca Kemer'in tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan yatçılara Türkiz Marina Genel Müdürü Levent Tokaç tarafından yemek verilecek. Türkiz Marina görevlileri tarafından karşılanan yatçılar, Türkiz Marina'yı beğendiklerini söyledi.

Yat Rallisi katılımcılarından İngiliz Ray Jane, Kemer'e ilk defa geldiklerini ve çok güzel karşılandıklarını belirtti. Kemer ve çevresini gezeceklerini belirten Jane, Kemer'i tanımak için sabırsızlandıklarını söyledi.

Yatçıların Fethiye'den Kemer'e havanın rüzgarlı ve yağışlı olması nedeniyle zor koşullarda geldiklerini belirten Türkiz Marina Genel Müdürü Tokaç, "120'ye yakın yatçının Kemer'de olması, ileriki yıllarda da tatil için Kemer'i tercih etmelerini sağlayabilir. Bu nedenle Kemer Türkiz Marina olarak çalışma arkadaşlarımızla beraber memnuniyeti sağlamak için elimizden gelenin fazlasını yapıyoruz" dedi.

İlki 1990 yılında düzenlenen ve bugüne kadar kesintisiz devam eden Doğu Akdeniz Yat Rallisi'nin bu yılki 1641 deniz mili olan rotasının ilk bölümü Türkiye, ikinci bölümü ise Doğu Akdeniz kıyılarını kapsıyor. Ralliye katılan yatlar yarın Kemer Marina'dan demir alarak, Alanya'ya gidecek.